Krewetki Ssam
Shrimp Ssam to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 48g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz sałatę bibb, imbir, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bo Ssäm, Bo Ssam, oraz Bo Ssäm.
Instrukcje
Połączyć imbir, czosnek, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, 3 łyżki oleju roślinnego i pasty chili w dużym naczyniu. Wrzucić krewetki w marynacie i odstawić na 15 minut (lub do 2 godzin).
Delikatnie wyjmij każdy liść z głowy sałaty Bibb i ułóż na talerzu.
Miejsce Pozostałe kolendry, limonki i posiekane szalotki w małych miseczkach.
Gdy gotowy do jedzenia ciepła pozostałego oleju w dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest migotanie dodać krewetki w jednej warstwie i gotować, aż pierwsza strona jest różowy i plamisty, 1 do 2 protokół. Flip krewetki i gotować, aż druga strona jest różowy i krewetki jest gotowane przez, 1 do 2 minut dłużej. Doprawić do smaku solą.
Umieść w naczyniu i podawać przechodząc wraz z sałatą, szalotki, kolendry i limonki tak, że każdy może zrobić własną sałatę wrap.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.