Krewetki Popcorn z sosem Chili-Limonka

Krewetki Popcorn z sosem Chili-Limonka
Krewetki Popcorn z sosem Chili-Limonka może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz mąkę, białka jaj, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 48 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krewetki z sosem limonkowym, Tajski sos Chili, limonka i kolendra, oraz Krewetki z sosem musztardowo-limonkowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Jeśli używasz zwykłego jogurtu, umieść go w sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
2
Umieścić sitko nad miską i pozostawić do odsączenia i zagęścić na 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Połącz zagęszczony lub grecki jogurt, majonez, sok z limonki, ancho chili w proszku i skórka z limonki w małej misce i dobrze wymieszać, aby włączyć. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PowderAncho Chili Powder
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MajonezMajonez
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść mąkę, chili w proszku, czosnek w proszku i 1/2 łyżeczki soli w płytkiej misce i wymieszać widelcem do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Chili W ProszkuChili W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Białka umieścić w innej płytkiej misce i lekko ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść mąkę kukurydzianą, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w trzeciej misce i wymieszać widelcem do włączenia. Wrzucić krewetki, kilka na raz, w mące, aż dobrze pokryte. Nadmiar mąki otrząsnąć, następnie zanurzyć w białkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Białka JajBiałka Jaj
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
KrewetkiKrewetki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przenieść do mieszanki mąki kukurydzianej i wrzucić na pokrycie wszystkich stron. Rezerwa powlekane krewetki na blasze do pieczenia lub kawałek papieru pergaminowego i powtórzyć z pozostałych krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
6
Pędzel duży arkusz cookie z olejem i podgrzać Naoliwiony arkusz pod brojlerem przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
7
Wyjmij z piekarnika i szybko ułóż krewetki w jednej warstwie na blasze ciastek. Spryskać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pliki CookiePliki Cookie
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Miejsce krewetki pod brojlerów i broil aż chrupiące i rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
9
Podawać krewetki z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
KrewetkiKrewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W48 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn