Krewetki Marynowane
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Jeśli $1.2 za porcję spada twój budżet, marynowane krewetki mogą być ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę jalapeño, ziarna pieprzu, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krewetki Satay (krewetki / krewetki z pikantnym sosem orzechowym), Krewetki smażone na patelni (krewetki słodkowodne)/???, oraz Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem krewetek lub krewetek w średnim rondlu z ciasną pokrywką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się, około 4 minut.
Dodać krewetki, wymieszać do włączenia (upewniając się, że krewetki są zanurzone), przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić, aż krewetki są po prostu gotowane przez (staną się pomarańczowe w kolorze i wyglądają nieprzezroczyste), o 15 protokół.
Wyjąć krewetki z płynu do wytrawiania i przechowywać w lodówce w pojemniku z szczelną pokrywką do ostygnięcia. Jeśli chcesz, zarezerwuj płyn do marynowania dla naszej Krwawej Mary z marynowanymi krewetkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.