Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym
Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, mąki, tajski sos chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 29%. Spróbuj Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym, Krewetki Kokosowe Z Pikantnym Sosem Pomarańczowym, oraz Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby sos, dodać marmoladę i Tajski słodki sos chili do małej kuchenki mikrofalowej bezpieczne miski. Kuchenka mikrofalowa do bąbelków (około 30 sekund), następnie wymieszać sok z cytryny. Zostawiając ogon-on, shell i devein krewetki. Jeśli chcesz zapobiec zwijaniu się krewetek podczas ich smażenia, wykonaj serię prostopadłych nacięć o 1 / 4 " od siebie wzdłuż wewnętrznej części zwijania. Pokroić krewetki na sucho papierowymi ręcznikami, a następnie obficie posolić i pieprzyć z obu stron.Przygotuj trzy płytkie miseczki, 1 z mąką, 1 z jajkiem i 1 z kokosem. Pył każdą krewetkę z mąki, a następnie zanurzyć je zanurzyć je w jajku. Ta kombinacja działa jak klej do kokosa, więc upewnij się, że nie przegapisz żadnych plam. Wreszcie, położyć krewetki na kokosie i posypać niektóre z kokosa na górze, naciskając na krewetki, aby upewnić się, że dostaje ładny grubą powłokę. Podnieś krewetki w górę za ogon i daj mu wiggle otrząsnąć nadmiar kokosa. Powtórz z resztą krewetek
W ciężkim dnie garnka, dodać 1" oleju i ciepła na średnim ogniu, aż osiągnie 350 stopni F. Smaż krewetki partiami, aż złoty kolor brązowy, przerzucając raz w połowie drogi. Ściągnij z powierzchni piankę.
Osuszyć krewetki kokosowe na ręczniku papierowym wyłożonym stojaku i podawać z pikantnym sosem pomarańczowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio