Krewetki i kolczyki
Need a dairy free side dish? Krewetki i Collards może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.12 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, krewetki, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Hot Collards and Artichoke Dip, Creamed Collards, oraz Cajun Collards.
Instrukcje
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub aż ostry; usunąć boczek, i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 1 łyżka. kapie na patelni. Pokruszony bekon.
Przynieś bulion z kurczaka i 1 łyżkę. oliwa z oliwek do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kuskusem; przykryć i odstawić 4 minuty.
Tymczasem, posypać krewetki pieprzem.
Ciepło pozostałe 2 łyżki. oliwa z oliwek i zastrzeżone kapie na średnim ogniu; dodaj krewetki, collards, i zupa podstawy, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 do 8 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy.
Puszysty kuskus widelcem. Wymieszać kuskus i pokruszony boczek do mieszanki krewetek w patelni.