Krewetki Fra Diablo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki Fra Diablo spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 292 kalorie, 26g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, płatki pieprzu, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Sunny ' s Diablo Diablo Diablo Burger, Krewetkowe Diablo, oraz Camarones a la Diabla-Krewetka Diablo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać szalotka i czosnek w gorącym oleju do miękkości, o 5 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki; gotować i mieszać do uwolnienia smaku, o 1 minutę. Wymieszać pomidory pieczone na ogniu i pastę pomidorową do mieszanki szalotki. Rozrzedzić sos mieszając białe wino do mieszaniny; gotować i mieszać, aż sos stanie się gęsty i bąbelkowy, 4 do 5 protokół.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj krewetki do mieszanki pomidorów; gotować i mieszać aż krewetki są różowe i gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić natką pietruszki, bazylią i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.