Kremowy Wegańskie słodkie ziemniaki i kukurydza Chowder
Kremowy Wegańskie słodkie ziemniaki i kukurydza Chowder może być dobry przepis, aby rozszerzyć swój repertuar zupy. Ten przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. 85 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz bulion warzywny, seler, pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wegańska Curry Sweet Potato Corn Chowder, Wegańska Słodka Przyprawa Kukurydziana Chowder, oraz Kremowa szynka ziemniaczano-kukurydziana Chowder.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 10 do 15 minut.
Odcedzić ziemniaki i rezerwy 2 1/2 szklanki wody ziemniaczanej. Posiekaj 2 słodkie ziemniaki i Złoty ziemniak Yukon, gdy będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć; zachowaj pozostały słodki ziemniak na późniejszy krok.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać seler i słodką cebulę w gorącym oleju, aż cebula zacznie brązowieć, o 10 protokół. Wymieszać 1 posiekany słodki ziemniak, posiekany złoty ziemniak Yukon i czosnek do mieszaniny. Gotować i mieszać, aż czosnek zacznie się złoty, o 8 protokół. Wymieszać kukurydzę i 1 posiekany słodki ziemniak do mieszanki cebuli i selera. Przykryć garnek i gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlać zarezerwowane 2 1/2 szklanki odsączonej wody do gotowania ziemniaków do mieszaniny.
Pozostałe słodkie ziemniaki i imbir umieścić w maszynce i pulsować kilka razy posiekać; puree i wymieszać z warzywami. Wymieszaj mleko sojowe, bulion warzywny, pietruszkę, rozmaryn, sól morską, czarny pieprz i liść laurowy i zagotuj zupę. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Mąkę ubić do zupy, mieszać aż zgęstnieje i wyjąć zupę z ognia.