Kremowy szpinak z parmezanem
Kremowy szpinak z parmezanem wymaga około 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 271 kalorii , 10 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 osobom. Za 2,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka parmezanu, płatków pieprzu, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowy zapiekanek szpinakowy z parmezanem , Kremowy szpinak z parmezanem i grzybami oraz Kremowe ravioli ze szpinakiem i parmezanem .
Instrukcje
Włóż szpinak i wodę do holenderskiego piekarnika; przykryć i gotować przez 3 minuty lub do momentu, aż zwiędną.
Na tej samej patelni rozpuść masło. Wymieszaj śmietanę, skórkę cytryny, czosnek i płatki pieprzu; doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu, aż lekko się zredukuje. Wymieszaj ser i szpinak; przegrzać.