Kremowy serowy brukselka Au Gratin
Kremowy serowy brukselka Au Gratin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 2284 kalorie, 115g białka, oraz 143g tłuszczu. Na 10,17 zł za porcję, ten przepis okładki 83% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kremowy serowy brukselka Au Gratin, Serowa Zapiekanka Z Brukselki, oraz Cheesy Low Carb Brussels Sprouts & Radicchio Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. brukselkę ugotuj we wrzącej osolonej wodzie 6 min. albo do przetargu. W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Mąkę wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko, mieszając, aż do dobrego wymieszania po każdym dodaniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu; gotować na wolnym ogniu od 3 do 5 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem i gałką muszkatołową.
Dodać do sosu serowego; lekko wymieszać. Łyżkę do natłuszczonego naczynia do pieczenia 13x9 cali; posypać okruchami krakersów.
Piec 35-40 min. lub do góry jest złotobrązowy.