Kremowy Makaron Z Owocami Morza Pomodoro
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kremowego makaronu z owocami morza Pomodoro. Ten pescatariański przepis służy 35 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Mieszanka oliwy z oliwek, krewetki, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowy Makaron Z Owocami Morza, Kremowy Pikantny makaron z owocami morza Bubba, oraz Najlepsza Kremowa Schłodzona Sałatka Z Makaronem Z Owoców Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spaghetti ugotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól. W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę. olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, przegrzebki i 1/4 tsp. rozgnieciony pieprz; gotować 3 min. lub aż krewetki i przegrzebki są lekko rumiane, często mieszając.
Zdjąć z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj pozostały olej i cebulę na patelni; gotować i mieszać 5 min. albo aż cebula będzie chrupiąca-delikatna. Wymieszać czosnek i pozostały pokruszony pieprz; gotować 1 min.
Dodać pomidory, bulion i wodę; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże; przykryj. Gotować 4 min. Powrót krewetki i przegrzebki na patelnię; gotować, pokryte, 2 min. albo dopóki wszystkie małże się nie otworzą, a krewetki i przegrzebki zostaną zrobione i podgrzane. Nieotwarte małże należy wyrzucić.
Połącz serek topiony i mleko na gładką masę.
Spaghetti odcedzić. Wróć do pan.
Dodać mieszankę twarogu; wrzucić do herbu. Wymieszać mieszaninę owoców morza i bazylii. Wierzch z parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon