Kremowe Kubki Kukurydziane (
Creamy Corn Cups (to przepis bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo, składający się z 4 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 277 kalorii. Za 1,52 dolara za porcję ten przepis pokrywa 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilku osobom bardzo smakowała ta przystawka. 43 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, kłosów kukurydzy, łagodnego sera feta i kremu meksykańskiego. Od przygotowania do na talerzu, ten przepis zajmuje około 17 minut. Ogółem przepis ten uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 41%. Spróbuj kremowej zupy warzywnej z kukurydzy, jak zrobić kremową zupę z warzyw kukurydzianych, Meksykańskich kubków z ciasta kukurydzianego i Cukierkowych kubków z galaretką kukurydzianą, aby uzyskać podobne przepisy .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży rondelek z osoloną wodą do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę i gotuj do miękkości, około 5 do 7 minut. Za pomocą szczypiec przenieś kukurydzę na talerz i poczekaj, aż lekko ostygnie. Za pomocą ząbkowanego noża usuń ziarna z kukurydzy. Rozłóż kukurydzę pomiędzy 4 oddzielnymi filiżankami lub małymi szklankami. Do każdej szklanki włóż 1 łyżkę majonezu i 1 łyżkę masła.
Posypać serem, chili w proszku i solą.
W razie potrzeby podawaj z cząstkami limonki.