Kremowa Polenta z kozim serem
Kremowa Polenta z kozim serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka wołowe, masło, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy kozi ser Polenta z zielenią czosnkową, Kremowy kozi ser Polenta z dzikimi grzybami Ragoà " t, oraz Mieszanka dzikich grzybów z kremowym kozim serem Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 4 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj mąkę kukurydzianą do wody w cienkim strumieniu, stale ubijając, aby uniknąć grudek.Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować przez 15 minut, dodając sól i dodatkowe łyżki wody w razie potrzeby.Gdy polenta jest gotowy, wymieszać z masłem i kozim serem. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku.
Podawać z ulubionym mięsem danie główne. Pycha!Żeberka solą i pieprzem, następnie posmarować mąką. Zestaw aside.In duży holenderski piekarnik, gotować pancetta na średnim ogniu, aż do całkowitego chrupiące i cały tłuszcz jest renderowany.
Zdjąć pancettę i odstawić na bok. Nie należy wyrzucać smaru.
Dodać oliwę z oliwek do patelni z smarem pancetta, i podnieść ogień do wysokiej. Brązowe żebra ze wszystkich stron, około 45 sekund na stronę.
Wyjąć żebra i odstawić na bok. Obróć ciepło na średnie.
Dodaj cebulę, marchew i szalotkę na patelni i gotuj przez 2 minuty.
Wlać wino i zeskrobać dno patelni, aby uwolnić wszystkie aromatyczne kawałki chwały. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół.
Dodaj bulion, 1 łyżeczkę soli koszernej i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby.
Dodać żeberka do cieczy; powinny być prawie całkowicie zanurzone.
Do płynu dodać gałązki tymianku i rozmarynu (w całości). Nałożyć pokrywkę i wstawić do piekarnika. Gotować w temperaturze 350 przez 2 godziny, następnie zmniejszyć ogień do 325 i gotować przez dodatkowe 30 do 45 minut. Żebra powinny być widłowe i spadać z kości.
Wyjąć patelnię z piekarnika i odstawić na co najmniej 20 minut, przykryć, przed podaniem. W ostatniej chwili usuń tłuszcz z górnej części płynu. (Można również przechowywać mieszaninę w lodówce, a następnie usunąć stały tłuszcz z góry.)
Podawać 2 żeberka na łóżku kremowej polenty, łyżki trochę soku na górze.