Krem Ptysiowy Z Sosem Czekoladowym
Krem ptysie z sosem czekoladowym może być tylko przystawka szukasz. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, śmietanę do ubijania, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krem Ptysiowy z sosem czekoladowym, Ptysie śmietankowe z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym, oraz Truskawkowe Ptysie Śmietankowe Z Sosem Mlecznej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dużą blachę do pieczenia posmarować 1 łyżeczką masła; posypać równomiernie 1/2 łyżeczki wody. Odstawić.
Doprowadzić 3/4 szklanki wody i 1/3 szklanki masła do wrzenia, stale mieszając, w rondlu na średnim ogniu; zdjąć z ognia i szybko wymieszać mieszaninę mąki. Ubijaj mieszankę drewnianą łyżką, aż mieszanina będzie gładka i opuści boki patelni, tworząc kulkę ciasta. Stopniowo dodawać ubitych jaj do ciasta, ubijając dobrze, aż mieszanina będzie gładka i błyszcząca. Na przygotowaną blachę do pieczenia równomiernie upuść ciasto o zaokrąglonych 1/8 kubków (około 14 kopców).
Piec w 400 przez 20 minut lub aż puffy i złoty kolor brązowy. Przebić 1 stronę każdego kremu puff nożem, aby umożliwić ucieczkę pary; ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu.
Ubij śmietanę na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż się spieni; stopniowo dodawaj cukier puder, ubijając, aż uformują się miękkie szczyty.
Każdy krem puff przeciąć na pół poziomo. Dolną połówkę wypełnić równomiernie mieszanką bitej śmietany; górną połówką.
Skropić sosem czekoladowym i podawać natychmiast.