Krem Cytrynowo-Imbirowy Brulee

Krem Cytrynowo-Imbirowy Brulee
Przepis Lemon-Ginger Creme Brulee można zrobić w około 45 minut. Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Ten deser ma 407 kalorii, 6G białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, żółtka, mielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ginger Crème Brûlée, Ginger Crème Brûlée, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim rondlu podgrzej śmietanę, 1/3 szklanki cukru i imbiru, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdejmij z ognia;wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj. Wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj ekstrakty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieś do sześciu 6-oz. ramekiny lub kubki z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Umieść w formie do pieczenia; dodaj 1 cal. wrzącej wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy środki się ustawią (mieszanina będzie się kołysać).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij kokilki z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Połącz brązowy cukier i pozostały cukier. Jeśli używasz palnika creme brulee, posyp budynie mieszanką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CukierCukier
8
Podgrzej cukier pochodnią, aż się skarmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
9
Podawaj natychmiast.
10
Jeśli opiekasz budynie, umieść kokilki na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Posyp mieszanką cukru. Broil 8 w. od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji cukru. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier

Polecane wino: Szampan, Tawny Port, Sauternes

Creme Brulee działa naprawdę dobrze z szampanem, Tawny Port i Sauternes. Sauternes, Tawny Port i szampan uzupełniają kremowy creme brulee. Cipriani Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Cipriani Prosecco
Cipriani Prosecco
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl z miąższu białej brzoskwini i wina musującego brut. Został wynaleziony w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry ' s Bar w Wenecji i jest serwowany w każdym miejscu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny Brunch! Cipriani Bellini pokazuje eleganckie, świeże i owocowe aromaty ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealny o każdej porze, świetny jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn