Krab Bisque
Crab Bisque to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 375 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, pastę pomidorową, pastę pomidorową i kilka innych składników, możesz ją zrobić. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Krab Bisque, Krab Bisque, oraz Krab Bisque.
Instrukcje
Przed dokonaniem bisque, musisz dokonać zasobów skorupiaków (patrz te instrukcje dla szczegółów i zdjęć).
1 rozbij duże kawałki skorupy kraba: jeśli masz duże kawałki skorupy kraba, będziesz chciał rozbić je na mniejsze kawałki. Dobrym sposobem na to jest umieszczenie ich w plastikowej torbie do zamrażarki i użycie wałka do ciasta lub butelki z winem, aby przewrócić je, aby je nieco rozbić. Nie zmiażdż ich.
2 pieczone skorupy przez 10 minut: aby uzyskać dodatkowy smak w tym momencie, umieść je na patelni w piekarniku o temperaturze 204° przez 10 minut. To pomoże wydobyć więcej smaku kraba.
Włóż skorupy kraba do dużego garnka i przykryj centymetrem wody.
Umieść ciepło na średniej wysokości i powoli podgrzej wodę. Kiedy widzisz małe pęcherzyki powietrza, które zaczynają unosić się na powierzchnię, obniż ciepło do średniego.
Nie pozwól, aby woda się zagotowała! Chcesz utrzymać temperaturę wody na poziomie tuż poniżej gotującego się do gotowania, około 82°, jeśli masz natychmiastowy termometr. Bąbelki powinny tylko sporadycznie pojawiać się na powierzchni.
Nie mieszać! Mieszanie muszli zmąci kolbę. Gdy piana rozwija się na powierzchni wody, odtłuść ją dużą łyżką. Zachowaj odtłuszczanie piany co jakiś czas i utrzymuj ciepło tuż poniżej gotowanego na wolnym ogniu przez około godzinę.
Dodaj wino, marchew, cebulę, seler, pastę pomidorową, zioła, ziarna pieprzu: gdy wywar nie generuje już piany, dodaj wino, marchew, cebulę, seler, pastę pomidorową, tymianek, liście laurowe, pietruszkę i ziarna pieprzu.
Zwiększ ciepło, aby przywrócić czas do niskiego gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniż ciepło, aby utrzymać bardzo niskie gotowanie przez 30 minut. Usuń każdą nową pianę, która się rozwija.
Dodaj sól i usuń z ognia.
Usuń duże ciała stałe i przecedzić przez sito wyłożone: użyj szczypiec lub sitka pająka, aby usunąć i wyrzucić największe kawałki muszli z kolby.
Następnie umieść kilka warstw zwilżonej gazy lub ręczników papierowych na dużym, drobnym sitku z siatki umieszczonym nad dużą misą lub innym garnkiem.
Wlać wywar przez sitko w celu odcedzenia. Odrzuć ciała stałe.
Albo użyj zapasów od razu, albo ochłodzić do wykorzystania w przyszłości. Jeśli nie zamierzasz użyć zapasów w ciągu kilku dni, możesz je zamrozić.
Pamiętaj, aby pozostawić wystarczająco dużo miejsca na górze każdego używanego słoika, aby płyn mógł się rozszerzać podczas zamrażania. Powinieneś użyć zamrożonych skorupiaków w ciągu 2 miesięcy.
Składam 2-3 ćwiartka. Rezerwy 4 filiżanki na bisque kraba, przechowywać w lodówce lub zamrozić resztę.
6 Sauté szalotki na maśle w dużym garnku: w dużym rondlu 4 lub 6 quart, roztopić masło na średnim ogniu, dodać szalotki i gotować delikatnie, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj wino, bulion, biały ryż i pastę pomidorową. Podnieść ogień i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć ogień, aby nadal gotować, aż ryż jest całkowicie gotowane, o 25 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez kilka minut.
Dodaj dwie trzecie mięsa kraba, a następnie przecier:
Dodać około dwóch trzecich mięsa kraba do zupy. Pracując partiami, nalej zupę do blendera i przecier, aż będzie całkowicie gładka. Powrót puréed zupa z powrotem do miski zupy.
Dodaj śmietanę, pozostałe mięso kraba, sól, cayenne:
Dodać śmietanę i delikatnie podgrzać zupę, aż będzie wystarczająco gorąca do podania.
Dodaj pozostałą jedną trzecią mięsa kraba.
Dodaj sól i pieprz cayenne do smaku (około ½ łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki cayenne).