Kozi Ser Ziemniaczany Galette
Kozi ser ziemniaczany Galette wymaga około 45 minut od początku do końca. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 235 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka pyłku kopru włoskiego, sól morska i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi Kozi Ser Galette, Pomidor i kozi ser Galette, oraz Rzodkiewka Kozi Ser Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić ziemniaki z 2 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem. W lekko naoliwionej patelni 10-calowej Nonstick żaroodpornej, ułóż jedną trzecią plasterków ziemniaków w zachodzącym okrągłym wzorze. Na wierzchu połowę koziego sera i kolejną trzecią ziemniaków. Powtórz z pozostałym kozim serem i ziemniakami.
Wytnij 10-calowy Okrągły pergamin lub papier woskowy. Zwilż papier, a następnie połóż go na ziemniakach. Przykryć pokrywką, która mieści się wewnątrz patelni i gotować galette na umiarkowanym ogniu przez 8 protokół, lub do złotego na brzegach, gdy papier jest obrany z powrotem.
Przenieść przykrytą patelnię do piekarnika i piec przez 15 minut, lub aż ziemniaki będą po prostu miękkie, gdy Przekłute nożem.
Zdjąć pokrywkę i pergamin i piec przez 7 minut dłużej, lub do góry jest rumiane. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi patelni i wstrząsnąć poluzować galette. Odwróć płytę na patelni, flip i włączyć galette.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni, aż się połysk.
Dodać pyłek kopru włoskiego i szczyptę soli i gotować na dużym ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Galette pokroić w kliny i skropić olejem z kopru włoskiego.