Kotlety wołowe z sałatką z rukoli

Kotlety wołowe z sałatką z rukoli
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i przyjazne fodmap? Kotlety wołowe z sałatką z rukoli mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, stek z flanki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowana Wołowina Tagliata Z Sałatką Z Rukoli, Krojona Wołowina z cytrynową sałatką z rukoli i grzybów, oraz Sałatka z pieczonej wołowiny, buraków i rukoli z winegretem pomarańczowym.

Instrukcje

1
Przykryj powierzchnię roboczą folią i połóż na niej stek z krótką stroną steku najbliżej Ciebie. Trzymając ostry nóż równolegle do powierzchni roboczej i zaczynając od długiego boku, używając krótkich ruchów krojenia, stek motyla, przecinając go prawie poziomo, ale nie na całej drodze, na pół, a następnie otwórz go jak książkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
2
Przykryj stek podwójną grubością folii (około 2 stóp długości) i, używając płaskiej strony poundera do mięsa (lub za pomocą wałka do ciasta), delikatnie Funt mięso o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Wyrzucić górne arkusze folii i włączyć stek na folii tak ziarna mięsa działa od lewej do prawej, następnie wcierać 1 łyżkę oleju na stek i posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż prosciutto w lekko nakładającej się warstwie na stek, a następnie przykryj serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
SerSer
PieprzPieprz
ZiarnaZiarna
StekStek
MięsoMięso
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Zaczynając od strony najbliższej, używając folii jako pomocy i lekko naciskając na nadzienie, zwinąć stek szczelnie, a następnie stek szaszłykowy, poprzecznie, w odstępach 1-calowych. Używając ostrego noża, przeciąć między szaszłykami, aby stworzyć 1-calowe kółka wiatraczkowe. (Elementy końcowe będą miały grubość około 1 1/2 cala. Przyciąć w razie potrzeby. Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak formować wiatraczek wołowy, Zobacz czas na stek, grzechotkę i
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
WołowinaWołowina
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
5
Kręć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu). Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Gdy węgiel zmieni kolor na szary (około 15 minut od oświetlenia), trzymaj rękę 5 cali nad stojakiem grillowym, aby określić ciepło dla węgla drzewnego w następujący sposób: gorąco: kiedy możesz trzymać rękę przez 1 do 2 sekund
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Średnio gorący: 3 do 4 sekund
8
Niski: 5 do 6 sekund
9
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie, w razie potrzeby, zmniejsz do ciepła określonego w przepisie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Grilluj Wiatraczki, ściąć boki w dół, na dobrze naoliwionym stojaku, obracając się raz (użyj metalowej szpatułki, aby poluzować), aż wołowina będzie dobrze rumiana Na zewnątrz, ale nadal różowa w środku i ser zacznie się topić, w sumie od 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
W dużej misce wrzucić rukolę z pozostałymi 2 łyżkami oleju i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Podawać na półmisku, zwieńczone wiatraczkami.
1
* Wiatraczek można uformować, ale nie gotować, 1 dzień wcześniej i schłodzić na talerzu, luźno pokrytym plastikiem.* Jeśli nie jesteś w stanie grillować, wiatraki mogą być pieczone na dobrze naoliwionym stojaku brojlerów patelni 4 do 6 cali od ciepła, obracając się raz, 6 do 8 minut łącznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn