Kotlety wołowe z sałatką z rukoli

Kotlety wołowe z sałatką z rukoli
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i przyjazne fodmap? Kotlety wołowe z sałatką z rukoli mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, stek z flanki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowana Wołowina Tagliata Z Sałatką Z Rukoli, Krojona Wołowina z cytrynową sałatką z rukoli i grzybów, oraz Sałatka z pieczonej wołowiny, buraków i rukoli z winegretem pomarańczowym.

Instrukcje

1
Przykryj powierzchnię roboczą folią i połóż na niej stek z krótką stroną steku najbliżej Ciebie. Trzymając ostry nóż równolegle do powierzchni roboczej i zaczynając od długiego boku, używając krótkich ruchów krojenia, stek motyla, przecinając go prawie poziomo, ale nie na całej drodze, na pół, a następnie otwórz go jak książkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
2
Przykryj stek podwójną grubością folii (około 2 stóp długości) i, używając płaskiej strony poundera do mięsa (lub za pomocą wałka do ciasta), delikatnie Funt mięso o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Wyrzucić górne arkusze folii i włączyć stek na folii tak ziarna mięsa działa od lewej do prawej, następnie wcierać 1 łyżkę oleju na stek i posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż prosciutto w lekko nakładającej się warstwie na stek, a następnie przykryj serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
SerSer
PieprzPieprz
ZiarnaZiarna
StekStek
MięsoMięso
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Zaczynając od strony najbliższej, używając folii jako pomocy i lekko naciskając na nadzienie, zwinąć stek szczelnie, a następnie stek szaszłykowy, poprzecznie, w odstępach 1-calowych. Używając ostrego noża, przeciąć między szaszłykami, aby stworzyć 1-calowe kółka wiatraczkowe. (Elementy końcowe będą miały grubość około 1 1/2 cala. Przyciąć w razie potrzeby. Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak formować wiatraczek wołowy, Zobacz czas na stek, grzechotkę i
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
WołowinaWołowina
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
5
Kręć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu). Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Gdy węgiel zmieni kolor na szary (około 15 minut od oświetlenia), trzymaj rękę 5 cali nad stojakiem grillowym, aby określić ciepło dla węgla drzewnego w następujący sposób: gorąco: kiedy możesz trzymać rękę przez 1 do 2 sekund
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Średnio gorący: 3 do 4 sekund
8
Niski: 5 do 6 sekund
9
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie, w razie potrzeby, zmniejsz do ciepła określonego w przepisie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Grilluj Wiatraczki, ściąć boki w dół, na dobrze naoliwionym stojaku, obracając się raz (użyj metalowej szpatułki, aby poluzować), aż wołowina będzie dobrze rumiana Na zewnątrz, ale nadal różowa w środku i ser zacznie się topić, w sumie od 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
W dużej misce wrzucić rukolę z pozostałymi 2 łyżkami oleju i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
12
Podawać na półmisku, zwieńczone wiatraczkami.
1
* Wiatraczek można uformować, ale nie gotować, 1 dzień wcześniej i schłodzić na talerzu, luźno pokrytym plastikiem.* Jeśli nie jesteś w stanie grillować, wiatraki mogą być pieczone na dobrze naoliwionym stojaku brojlerów patelni 4 do 6 cali od ciepła, obracając się raz, 6 do 8 minut łącznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn