Kotlety Wieprzowe Karaiby Jerk
Przepis Karaiby Jerk kotlety wieprzowe może zaspokoić swoje pragnienie Ameryki Środkowej w około 1 godzina i 15 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 755 kalorii, 75g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na $4.4 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, koszerną sól i pieprz, wióry dębowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Karaiby Jerk, Kotlety Wieprzowe Karaiby Jerk, oraz Wolno gotowana wieprzowina Jerk z Karaiby Salsa Skinnytaste.
Instrukcje
W mini maszynce połączyć habanero, cebula, szalotka, czosnek, ziele angielskie, tymianek, imbir, gałka muszkatołowa i cynamon.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Proces do drobno posiekanego.
Dodać 1 łyżkę oleju i proces do gładkiej pasty.
W małej misce ubijamy 1 łyżkę pasty z sosem barbecue.
Rozłóż pozostałą pastę na kotlety i odstaw w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Zapal grill gazowy. Zawiń wióry w wytrzymałą folię, przekłuj całe opakowanie szaszłykiem i dodaj do grilla. Przykryj i pozwól chipsom zacząć palić, około 5 minut.
Kotlety lekko posmarować olejem i doprawić solą. Grilluj kotlety, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając i przesuwając kotlety od czasu do czasu, aż zostaną lekko zwęglone i termometr do mięsa włożony najbliżej kości rejestruje 140, 18 do 20 minut.
Kotlety przełożyć na talerz i podawać z dodatkiem sosu barbecue.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.