Kotlety wieprzowe grillowane z cytryną i tymiankiem

Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Cytryna i tymianek grillowane kotlety wieprzowe może być niesamowite przepis spróbować. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz center-cut kotlety wieprzowe, sól koszerna, liście tymianku i, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać sauvignon blanc można śledzić to danie główne z Babeczki Winne Sauvignon Blanc jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Kremowe Cytrynowo-Tymiankowe, Grillowana wieprzowina z cytryną i tymiankiem jęczmień dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepło 1 1/2 qts. woda, liście laurowe i ziarna pieprzu w dużym garnku do wrzenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać z winem, solą, 1/2 szklanki brązowego cukru i skórką z 1 cytryny. Zagnieżdź patelnię w zlewie z lodowatą wodą i pozwól solance ostygnąć.
Dodać wieprzowinę do solanki. Schłodzić co najmniej 4 i do 12 godzin.
Mięso odcedzić, opłukać, osuszyć i ustawić na talerzu lub blasze do pieczenia. W misce wymieszaj olej, tymianek, mielony pieprz, pozostałe 2 łyżeczki. brązowy cukier i skórka z 1 cytryny. Mieszankę pokroić na obie strony mięsa, wciskając ją.
Odstawić mięso do temperatury pokojowej.
Rozgrzać grill do średniej (350 do 450).
Podgrzej dużą żeliwną patelnię, 12-calową. patelnia paella lub 2 duże żeliwne patelnie na ruszcie do gotowania z pokrywą grilla w dół, aż woda tańczy po posypaniu na powierzchni gotowania, 8 do 10 minut.
Ustaw kotlety na patelni i gotuj z pokrywką grilla w dół, obracając raz, aż mięso będzie dobrze rumiane i zrobione tak, jak chcesz, 8 do 10 minut łącznie dla średnio rzadkich (pokroić na próbę).
* Crack pieprzu w moździerzu, lub uszczelnić w plastikowej torbie i rozbić wałkiem do ciasta. Kotlety żeberka pochodzą z końca żeberka schabu; jeśli nie są już frenched (niektóre mięso przycięte z końców kości, aby kotlety wyglądają schludniej), poprosić rzeźnika, aby to zrobić, lub zrobić to samemu przesuwając ostry nóż wzdłuż kości.