Kotlety Schabowe Z Parmezanem
Kotlety schabowe z parmezanem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 25g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, olej roślinny, schab i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlety Schabowe Z Sosem Cytrynowo-Tymiankowym, Kotlety Wieprzowe Z Kminkiem, oraz Kotlety Wieprzowe Z Parmezanem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Schab pokroić na 4 równo porcjowane kotlety schabowe.
Umieść każdy kotlet między 2 arkuszami folii i Funt młotkiem do mięsa, aż kotlet ma grubość około 1 cala.
Umieścić chleb w robocie kuchennym i pulsować na dużą bułkę tartą.
Dodać parmezan, sól i pieprz, i pulsować jeszcze kilka razy.
Przenieść mieszaninę okruchów do płytkiej miski.
Przygotuj stację do panierowania: w płytkiej misce lub talerzu umieść mąkę wraz z solą i pieprzem. W innej płytkiej misce ubij jajko 1 łyżką wody, aż jajko nie będzie już ciągliwe, około 1 minuty. Ułóż mąkę, jajko i bułkę tartą w tej kolejności.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać olej roślinny i masło. Kotlety schabowe zanurzyć w mące, aby lekko odkurzyć, otrząsnąć nadmiar mąki, następnie zanurzyć w jajku i wreszcie okruchy. Gotować wieprzowinę na złoty kolor i gotowane przez, 2 do 3 minut na stronie. Po ugotowaniu wyjmij na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, aby rozmazać nadmiar oleju. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i podajemy z cytryną.