Kotlety jagnięce z sosem Rozmarynowo-śliwkowym i prażonymi szparagami z cytrynowym winegretem i jajkiem pokrojonym w kostkę

Kotlety jagnięce z sosem Rozmarynowo-śliwkowym i prażonymi szparagami z cytrynowym winegretem i pokrojonym w kostkę jajkiem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 772 kalorie, 28g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na $5.6 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, konfitury śliwkowe, kotlety jagnięce i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 93%. Spróbuj Kotlety jagnięce z czerwonym winem i sosem rozmarynowym, Kotlety jagnięce z sosem czosnkowo-rozmarynowym, oraz Stelaż jagnięcy z rozmarynem pieczone ziemniaki i szalotka Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokryć dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Ułóż szparagi i ziemniaki na blasze do pieczenia i spryskaj sprayem do gotowania. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Pieczeń 20 do 25 minut, do miękkości i złoty kolor.
Tymczasem kotlety jagnięce przyprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kotlety i zapiekać 2 do 3 minut na stronę, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć jagnięcinę z patelni i odstawić na bok.
Dodaj pory do tej samej patelni i saute 3 protokół, aż miękkie. Wróćcie jagnięcinę na patelnię.
W małej misce ubijamy sos śliwkowy, konfitury śliwkowe i rozmaryn.
Wlać mieszaninę na kotlety jagnięce. Gotować na wolnym ogniu 5 minut, aż jagnięcina będzie miękka i średnio rzadka do średniej.
W małej misce wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, olej i musztardę. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Na półmisku ułożyć szparagi.
Mżawka cytrynowy vinaigrette na górze. Wierzch z pokrojonym w kostkę jajkiem.
Podawać kotlety jagnięce ze szparagami i ziemniakami na boku i dodatkowym sosem (z porami) łyżkami na wierzchu.