Kotlety jagnięce z dodatkiem soli
Kotlety jagnięce z przyprawioną solą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Mieszanka nasion kolendry, tymianku, kotlety z jagnięciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokańskie Kotlety Jagnięce Z Kminkiem / Solą Paprykową, Kotlety Jagnięce Przyprawione, oraz Kotlety Jagnięce Przyprawione.
Instrukcje
W blenderze, wir 3 łyżki nasion kolendry i 2 łyżki nasion kopru włoskiego, aż drobno zmielone.
Dodać 2 łyżki drobnej soli morskiej, 1 łyżkę suszonego tymianku i 1/2 łyżki grubo zmielonego pieprzu; wirować do połączenia.
Wcierać około 1/2 łyżki mieszanki soli w każdy z 6 kotletów jagnięcych (6 do 8 oz. każdy). Owinąć hermetycznie i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia.
Rozpakuj kotlety jagnięce.
Wlać 1 łyżkę oleju roślinnego do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu i zawirować patelnię, aby pokryć.
Dodaj kotlety i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż powierzchnia będzie brązowa, a środek różowy (Wytnij do testu), 8 do 12 minut.