Kotlety jagnięce na przyprawionych pomidorach i cebuli
Kotlety jagnięce na przyprawionych pomidorach i cebuli mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 172 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 63 centy za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Mieszanka mielonego kardamonu, pieprzu, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Z łyżką wynik 35%, to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Przyprawione kotlety jagnięce na smażonej papryce i cebuli z czosnkiem i kuskusem miętowym, Marynowane Kotlety Jagnięce Z Miodową Cebulą, oraz Pikantne Kotlety Jagnięce.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj kminek, kardamon, sól i pieprz.
Na 1 dużej patelni nieprzywierającej, pracując partiami, podgrzej 2 łyżki oleju na każdej patelni na umiarkowanie dużym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie wędzona.
Dodaj połowę cebuli i połowę pomidorów w jednej warstwie na każdą patelnię i gotuj przez 3 minuty.
Odwróć warzywa, posyp je mieszanką przypraw i gotuj, aż będą miękkie, jeszcze około 3 minuty. Podziel warzywa na 4 podgrzewane talerze, umieszczając 2 plastry każdego warzywa na talerzu.
Do każdej patelni dodaj 1 łyżkę oleju na patelnię. Kotlety jagnięce osuszyć, doprawić solą i pieprzem i smażyć po 4 na każdej patelni na umiarkowanie dużym ogniu przez 5 minut z każdej strony, dla średnio wysmażonych, i ułożyć na wierzchu warzyw.