Kosz Czekoladowy
Kosz czekoladowy zajmuje około 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 5283 kalorii, 129g białka, oraz 176g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Za 18,28 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś miskę, trzynaście 3-calowych precli, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie Cajun. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 22%, to danie nie jest tak wspaniałe. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Truskawkowe, Ciasto Czekoladowe Kosz Owoców, oraz Koszyk Wielkanocny Z Białej Czekolady dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz polewę cukierkową i syrop kukurydziany, aż się Połącz.
Rozłóż na arkuszu woskowanego papieru do 3/8 cala. grubość (około 8 cali. kwadrat).
Odstawić bez przykrycia w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny lub do wyschnięcia w dotyku. Owinąć szczelnie folią; odstawić na noc. Zużyć natychmiast lub przechowywać do 2 tygodni.
Zanurz precle całkowicie w roztopionej polewie czekoladowej lub kawałkach czekolady.
Umieść na ruszcie i schłódź przez 10 minut. Zarezerwuj pozostałą czekoladę. (Precle można przygotować dzień wcześniej.) Upewnij się, że plastikowa osłona jest czysta i sucha.
Umieść dwa zwilżone ręczniki papierowe na dnie miski i umieść pokrywę na ręcznikach(aby utrzymać ją na miejscu).
Umieść końce precli w czekoladzie wokół zewnętrznej krawędzi pokrywy, opierając pozostałe końce o bok miski, aby utworzyć podpory dla boków kosza (zdjęcie 1). Łyżka lub wlać rozpuszczoną czekoladę do okładki (zdjęcie
aż do 1/8 cala. od góry; Rezerwuj pozostałą czekoladę. Upewnij się, że czekolada otacza wszystkie paluszki precla. Schłodź, aż czekolada będzie jędrna, około 30 minut.
Wyjmij z miski. Ostrożnie poluzuj krawędzie plastiku
przykryj i zdejmij. Ustaw bazę na woskowanym papierze.
Zrób trzy liny około 20 cali. długi; warkocz i odłóż na bok. Remelt
pozostałą czekoladę i umieść kroplę na wierzchu precli.
Połóż plecione liny na górze (zdjęcie 3), mieszając końce, aby utworzyć gotową krawędź. Jeśli precle pękną," reglue " z rozpuszczoną czekoladą; schłodź, aż stwardnieje.
Zagnieść 1-calową kulkę glinki czekoladowej, aż będzie giętka, ale nie miękka i zwinąć w 1/4 cala.- grube liny. Zaczynając od wewnątrz precla, luźno splataj linę wokół precli (zdjęcie 2).
Powtórz, dodając następną linę, lekko nakładając się i naciskając
kończy się razem. Kontynuuj tkanie między preclami, aż do góry
precle są osiągane, kończąc ostatnią linę po wewnętrznej stronie precla.
Zrób trzy liny około 20 cali. długi; warkocz i odłóż na bok. Ponownie rozpuść pozostałą czekoladę i umieść kroplę na wierzchu precli.
Połóż plecione liny na górze (zdjęcie 3), mieszając końce, aby utworzyć gotową krawędź. Jeśli precle pękną," reglue " z rozpuszczoną czekoladą; schłodź, aż stwardnieje.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Cajun naprawdę dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Vina Leyda Sauvignon Blanc z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Vina Leyda Sauvignon Blanc]()
Vina Leyda Sauvignon Blanc
Prezentując ekspresyjną mineralność, Sauvignon Blanc 2013 charakteryzuje się silną intensywnością aromatyczną i szerokim spektrum aromatycznym, z nutami ziołowymi, cytrynowymi i tropikalnymi. Jest świeży na podniebieniu, oferując chrupiącą, pikantną kwasowość i soczyste, cytrynowe wykończenie. Połącz z ciastami krabowymi, estragonem z kurczaka lub małżami.