Korona pieczeń z jagnięciny
Korona pieczeń z jagnięciny może być tylko przystawka szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, musztardę dijon, jagnięcinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Korona pieczeń z jagnięciny, Korona pieczeń z jagnięciny, oraz Pieczeń jagnięca ze świeżymi ziołami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.;
Wykonaj cięcie na stronie tłuszczu żeber, prostopadle do nich, około 2 1/2 cala w dół od końców żeber.
Przetnij tłuszcz aż do żeber. Obróć stojak na końcu, z kośćmi skierowanymi do góry i wepchnij nóż przez ciało między żebra, używając początkowego cięcia jako prowadnicy noża.
Odciąć boki każdego żebra, aby usunąć nadmiar tłuszczu między żebrami. Używając mocnego sznurka kuchennego, owinąć sznurek wokół każdego żebra u podstawy, najbliżej mięsa i pociągnąć, aby usunąć cały pozostały tłuszcz i ścięgna z kości żebrowej. Zgiąć każdy stojak w półkole (strona mięsa i strona tłuszczu na zewnątrz) i za pomocą sznurka kuchennego związać je razem u podstawy i środka, aby utrzymać stojaki razem. Końce żeber należy wypchnąć Na zewnątrz, aby stworzyć wygląd korony. Jagnięcinę natrzeć oliwą z oliwek.
Połącz sól, pieprz, czosnek, tymianek i kolendrę i naciśnij na jagnięcinę.
Umieścić pieczeń w patelni Bundt ze środkiem patelni zbliża się przez środek pieczenia.
Umieść na środkowym stojaku piekarnika i gotuj przez 30 do 35 minut, aż mięso osiągnie temperaturę wewnętrzną 130 stopni F. Jest to około 8 do 12 minut na Funt.
Wyjmij z piekarnika, przenieś pieczeń do stojaka, przykryj folią aluminiową i pozostaw mięso na 20 minut. Podczas gdy mięso odpoczywa dodać ocet sherry, musztarda i rozmaryn do soków, które nagromadziły się na patelni Bundt podczas gotowania. Wymieszać, aby połączyć. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Odetnij sznurek od pieczenia i w razie potrzeby umieść na środku ugotowany farsz, ryż lub jęczmień.
Ciepły sos podawać z pieczeniem.;