Koreański makaron w chłodnym bulionie fasolowym
Koreański makaron w chłodnym bulionie fasolowym to wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 557 kalorii, 34g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nasiona sezamu, ogórek, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Mool Googsu (Koreański makaron mieszany w bulionie anchois), Żeberka po koreańsku z makaronem, oraz Szaszłyki wołowe po koreańsku z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i soli.
Dodaj makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, ale nie mushy, 5 do 7 protokół.
Odcedzić i opłukać je pod zimną wodą, a następnie umieścić je w misce lub garnku z zimną wodą.
W blenderze z 3 szklankami lodowatej wody umieścić fasolę, orzechy, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka ziaren czarnego pieprzu. Czysty, aż będzie gładki, rozrzedzając trochę więcej wody, jeśli bulion wygląda na gruby. Smak i dostosować przyprawy. (Można zrobić bulion do dnia przed; przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce.)
Dobrze osusz makaron udon i ułóż je na środku misek. Chochla chłodny bulion dookoła.
Udekoruj ogórkiem i kilkoma sezamowymi nasionami, mżawką oleju sezamowego, a jeśli chcesz, trochę chile i scallion; służyć.
W blenderze z 3 szklankami lodowatej wody umieścić fasolę, orzechy, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka ziaren czarnego pieprzu. Czysty, aż będzie gładki, rozrzedzając trochę więcej wody, jeśli bulion wygląda na gruby. Smak i dostosować przyprawy. (Można zrobić bulion do dnia przed; przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce.)
Dobrze osusz makaron udon i ułóż je na środku misek. Chochla chłodny bulion dookoła.
Udekoruj ogórkiem i kilkoma sezamowymi nasionami, mżawką oleju sezamowego, a jeśli chcesz, trochę chile i scallion; służyć.