Kolacja z makaronem z kurczakiem/szparagami
Kolacja z makaronem i kurczakiem/szparagami to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 337 kalorii. Za 1,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju roślinnego, zielonej cebuli, masła i mleka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 62%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Makaron z kurczakiem/szparagami, Makaron z kurczakiem i bekonem: kremowa kolacja z 5 składników i Makaron z kurczakiem i bekonem: kremowa kolacja z 5 składników.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.
Dodać szparagi, grzyby, brokuły, marchew, cukinię, cebulę i sól. Gotuj i mieszaj 5 minut.
Zdejmij warzywa z patelni, odłóż na bok.
Dodaj pozostały olej na patelnię. Gotuj kurczaka, ciągle mieszając, 5-6 minut lub do momentu, aż przestanie być różowy. Wróć warzywa na patelnię; dodać groszek i gotować 3-5 minut. odłożyć na bok.
Aby przygotować sos, rozpuść masło w średnim rondlu na małym ogniu. Wymieszaj mąkę, aby uzyskać gładką pastę.
Dodać kostkę bulionową. Stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawić pieprzem.
Polać mieszanką kurczaka i warzyw; wrzucić do płaszcza.