Kolacja: szpinak i Curry z ciecierzycy
Przepis Kolacja dziś wieczorem: szpinak i Curry z ciecierzycy jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 467 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony kminek, sok z cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim, Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki, oraz Dziś Kolacja: Ciecierzyca Bruschetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku ustawionym na średnim ogniu.
Wlać olej i wszystko o 2 łyżki posiekanej cebuli. Gotować przez około 25 minut, często mieszając, aż będą złote.
Usunąć łodygi ze szpinaku. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Wrzucić szpinak i gotować przez 2 protokół.
Szpinak odsączyć w durszlaku i zalać go zimną wodą, aby go ochłodzić. Wyciśnij jak najwięcej wody i z grubsza posiekaj.
Dodaj dwa cale imbiru, cały czosnek i 1/2 szklanki wody do blendera lub robota kuchennego i puree. Po zakończeniu cebuli dodaj je do garnka i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj kurkumę, kminek, kolendra, cayenne, pomidory, szpinak, i ciecierzyca wraz z płynem w puszce. Dobrze wymieszać, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować przez trzydzieści minut.
Dodaj trochę więcej wody, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha.
Podczas gotowania, mielenie zarezerwowane dwie łyżki cebuli, Pozostałe cal imbiru, i Serrano chili.
Dodaj do miski i wlej sok z cytryny. Dobrze wymieszać.
Po wymieszaniu szpinaku z ciecierzycą mieszamy cebulę i imbir, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy.