Kolacja: sałatka z pieczonych buraków z sosem Guajilo Chile

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać obiad dziś: Sałatka z pieczonych buraków z Guajilo Chile Dressing spróbować. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 472 kalorie, 5G białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 54 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ząbki czosnku, ocet sherry, kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja: sałatka z łososia pieczonego z pieczoną szalotką i sosem z Chile, Kolacja dziś wieczorem: sałatka ze słodkich ziemniaków z karmelizowaną cebulą i sosem Guajillo Chile, oraz Kolacja: sałatka z pieczonej czerwonej papryki z sosem z boczku i orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wrzucić buraki z oliwą i solą i ułożyć na patelni lub blasze do pieczenia. Przykryć szczelnie folią i gotować w piekarniku, aż widelec łatwo przenika, 30-45 minut.
Zdejmij pokrywę i gotuj przez dodatkowe 10 minut, aby je karmelizować.
W międzyczasie rozgrzać olej na małej patelni i dodać czosnek. Podczas podgrzewania oderwij łodygi z chiles i rozłóż je, wytrząsając nasiona. Gdy czosnek skwierczy energicznie olej jest wystarczająco gorący; połóż chiles płasko w oleju i tosty przez około 30 sekund, aż pachną "toasty" i wnętrzności stały się jaśniejsze w Kolorze.
Ostrożnie przenieś chiles do blendera lub małego robota kuchennego i dodaj ocet plus łyżeczkę soli. Mieszaj lub przetwarzaj przez 30 sekund. Gdy olej nieco ostygnie (co najmniej 5 minut) dodaj go wraz z czosnkiem, a następnie zmiksuj, aż będzie gładki i zemulgowany. Może to potrwać minutę lub więcej. Doprawić do smaku solą.
Jeśli używasz buraków lub boćwiny Szwajcarskiej, dodaj je do patelni z 1/4 szklanki wody i szczyptą soli i przykryć. Gotuj na średnim ogniu, aż zwiędnie, a następnie odkrywaj i gotuj, aż większość płynu odparuje. Podzielić na talerze, na wierzchu z burakami i skropić dużą ilością dressingu. Na talerzu pokruszyć kozi ser i podawać.