Kolacja: pieczona marchewka i buraki z kotletem schabowym
Kolacja: pieczona marchewka i buraki z kotletem schabowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 503 kalorie, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, kotlety schabowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Przepis na kotlety wieprzowe (z pieczoną marchewką i burakami), Kolacja: sałatka Farro z pieczonym jarmużem i burakami, oraz Dziś Kolacja: Kurczak pieczony czosnkiem z marchewką i pasternakiem.
Instrukcje
Rozgrzać do 218°. W międzyczasie doprowadzić do wrzenia dwie garnki wody.
Dodaj marchew do jednego garnka, a buraki do drugiego.
Niech oba garnki gotować na średnim ogniu przez 15 do 20 minut, lub dopóki oba są miękkie.
Odcedzić każdy i umieścić w osobnych miseczkach.
Marchew pokroić w ćwiartki. Natychmiast wrzucić je z połową zmiażdżonego czosnku, łyżką lub tak oliwy z oliwek, sok pomarańczowy, tymianek, i szczypta soli i pieprzu. Wrzucić dobrze i przenieść na jeden koniec dużej blachy do pieczenia. Buraki obieramy, ćwiartujemy i wrzucamy do innej miski z drugą połówką roztrzepanego czosnku, rozmarynem, octem balsamicznym oraz szczyptą soli i pieprzu.
Przenieś je do drugiej połowy dużej blachy do pieczenia.
Umieścić w piekarniku i gotować przez 30 minut, lub aż złoty.
Po 15 minutach przyprawiamy kotlety solą i pieprzem, a liście szałwii układamy na środku po obu stronach kotletów.
Wlać łyżkę lub tak oliwy z oliwek na dużej patelni, Bezpieczny piekarnik, ustawić na średnim ogniu.
Dodać kotlety i gotować przez około 4 do 6 protokół, lub aż ładnie rumiane z jednej strony. Flip kotlety, a następnie przenieść patelnię do piekarnika.
Niech gotować przez 10 do 12 minut lub aż temperatura wewnętrzna wynosi 60°. następnie usunąć kotlety, wylać tłuszcz na patelni, a następnie wlać sok z cytryny. Złom się wszelkie rumiane kawałki i wlać na kotlety.
Kotlety podawać z prażonymi warzywami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.