Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 683 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tablesoon kapary, tunan w oliwie z oliwek, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: letni makaron z orzeszkami pinii i cytryną, Kolacja: makaron ze szparagami, cytryną i orzeszkami piniowymi, oraz Kolacja: ciepła sałatka z kurczaka z rukolą, kaparami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody, aby zagotować na dużym ogniu. Gotować makaron, aż tylko nieśmiały al dente, zgodnie ze wskazówkami pole makaronu.
W międzyczasie, podgrzać orzeszki piniowe w dużym (12-calowy) patelnia na średnim ogniu. Gotować, aż tosty i pachnące, ale nie spalone, 1-2 minut, następnie dodać olej, nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki, i skórki z cytryny. Gotować przez dodatkową minutę, aż przyprawy będą pachnące, a następnie dodać tuńczyka. Dokładnie wymieszaj, unikając zbytniego rozbijania, aż do ogrzania.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklanka wody do gotowania, i dodać makaron na patelni. Wrzucić dobrze do herbu, następnie dodać trochę wody z makaronu, o 1/4 szklanki, i gotować na małym ogniu, aż makaron jest al dente i sos i makaron przylegają dobrze.
Dodaj wodę z makaronu w razie potrzeby, aby uzyskać odpowiednią sosność. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać od razu.