Kolacja Dziś Wieczorem: Grillowany Chipotle Flank Steak Torta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kolację dzisiaj: Grillowany Chipotle Flank stek Tortan spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $3.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 38g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz ocet balsamiczny, sok z limonki, marynowane jalapeños i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: stek Panini z kozim serem i karmelizowaną cebulą, Kolacja: Grillowany stek z sosem Gribiche, oraz Kolacja: Grillowany stek z pomidorami i Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż stek na desce do krojenia. Zrób trzy ukośne ukośne ukośniki w mięsie, o grubości 1/2 cala po obu stronach.
Umieść w plastikowej torbie wraz z 1 łyżeczką soli, sokiem z 2 limonek, czosnkiem i chipotle w adobo. Wstrząsnąć workiem, aby równomiernie rozprowadzić marynatę. Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
W międzyczasie wlać ocet jabłkowy i cukier do garnka wraz z 1 szklanką wody. Gotować na wolnym ogniu, następnie wyłączyć ogień i dodać 1/2 łyżeczki soli i ocet balsamiczny. Dobrze wymieszać, a następnie wlać tę mieszaninę do miski i dodać plastry czerwonej cebuli. Odstawić na 30 minut.
Wyjmij stek z plastikowej torby i wyrzuć marynatę. Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla na średnim ogniu.
Umieścić stek na i gotować przez około 15 minut, przewracając w połowie. Upewnij się, że się nie pali. Ścisz ogrzewanie, jeśli trzeba. Odstawić na 10 minut przed cięciem. Cienko pokroić na ziarno. Następnie pokroić plastry na kawałki wielkości kęsa.
Dodać posiekane awokado do miski wraz z sokiem z 1 limonki i 1/2 łyżeczki soli. Rozgnieść widelcem, aż będzie kremowy.
Rozgrzać rozgrzaną fasolę na małej patelni.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.