Kolaches Nadziewany Serem Śmietankowym
Serek wypełniony kolaches jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 104 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skąpej łyżeczki koszernej soli, cukru, żółtka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kolaches Z Serem Borówkowym, Morawski Kolaches-Podwójne Napełnianie Kolaches, oraz Ciasteczka śmietankowo-serowe nadziewane dżemem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć mleko do miarki bezpiecznej dla mikrofalówki i podgrzewać, aż zacznie się gotować.
Niech ostygnie do 130 stopni F. podczas gdy mleko jest chłodzenie, umieścić 5 ½ łyżki masła i cukru w misce do mieszania i ubić łyżką. Wymieszaj żółtko, 2 szklanki (250 gramów) mąki, soli i drożdży.
Mieszanina będzie krucha i sucha. Stopniowo dodawać mleko i mieszać, aż dokładnie wymieszać. Od tego momentu dodaj pozostałą filiżankę mąki przez ćwiartki, aż uzyskasz miękkie ciasto, które nie jest ani zbyt lepkie, ani zbyt suche - chociaż powinno być bardziej lepkie niż suche, ponieważ ugniatanie usunie pewną lepkość.
Umieść miskę na stojaku miksera i zagniataj za pomocą haka do ciasta, aż będzie gładka i elastyczna.Rozetrzyj pustą miskę z masłem, włóż do niej ciasto, przykryj i odstaw do podwojenia luzem, około 1 godziny.Ciasto rozwałkować i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uszczypnij 16 równych rozmiarów porcji i uformuj je w małe kulki lub kropki.
Umieść 8 kulek na każdej z dwóch pergaminowych blach do pieczenia.Przykryj luźno nasmarowaną folią foliową i odstaw na godzinę.Podczas wzrostu wymieszać składniki na polewę i nadzienie.Zrób wgłębienie w każdej powstałej kuli i wypełnij łyżką nadzienia z twarogiem.
Posmaruj delikatnie masłem i posyp polewą bułkę i nadzienie.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i niech bułki siedzieć, podczas gdy piekarnik nagrzewa.
Piec przez około 15 do 20 minut w 204°. są dobre ciepłe lub w temperaturze pokojowej. Lubię te wypełnione owocami ciepłe, ale wolę, aby Wersja serowa ostygła.