Kokosowy duszony groszek gołębi z dynią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól morska, groszek gołębi, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryż z gołębim groszkiem, Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), oraz Kurczak i gołąb groszek patelnia obiad.
Instrukcje
1
Umieścić groszek gołębi w małym rondelku. Napełnij patelnię do połowy wodą i spłucz groszek, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Gołębi
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz dodaj 2 szklanki wody i doprowadzić go do wrzenia, odkryte, na średnim ogniu. Odtłuścić i wyrzucić pianę, która tworzy się na powierzchni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż groch będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Podczas gotowania grochu gołębia wlać 4 szklanki wody do średniej wielkości rondla. Jeśli używasz kulki tamaryndowca, dodaj ją do wody i pozwól jej zmiękczyć, 15 do 20 minut. Następnie, używając palców, rozłóż go i przekonaj miąższ, aby wypłukać i rozpuścić w wodzie podczas masowania kawałków. Gdy woda będzie lekko czekoladowo-brązowa i smakuje cierpko, przecedzić ją przez sitko o drobnych oczkach, aby oddzielić miąższ i wszelkie włókna; wyrzucić miąższ i włókna. Rezerwować wodę z tamaryndowca. Jeśli używasz pasty tamaryndowej, po prostu włóż ją do wody, aby ją rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Woda
Groch Gołębi
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
4
Posyp Sambhar masala i asafetida wodą z tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Asafoetida
Tamarynd
Woda
5
Dodaj kalafior, dynia, pałeczki, i curry liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Kalafior
Pałeczki Z Kurczaka
Dynia
6
Podgrzać do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średniego i dusić cienkie Curry bulionowe, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są przetargu widłowego, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Curry W Proszku
7
Gdy groch gołębi będzie delikatny, odstaw rondel na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Gołębi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać orzechy nerkowca, nasiona kolendry, i chiles, i stir-smażyć, aż orzechy i nasiona kolei czerwonawo brązowy i chiles czernienia, 1 do 2 protokół. Zeskrobać zawartość patelni do słoika blendera i dodać szklankę wody i kokosa. Puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, tworząc lekko ziarnistą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Orzechy Nerkowca
Kokos
Papryka Chili
Nasiona
Woda
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj tę pastę do mieszaniny dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
11
Wlej szklankę wody do słoika blendera, przekręć go, aby umyć słoik, i dodaj to do mieszaniny dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodaj ten przyprawiony olej do mieszanki dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Olej Do Smażenia
15
Przełożyć ugotowany groszek gołębi, z wodą do gotowania, do blendera i puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aż będzie gładkie. (Jeśli masz mikser zanurzeniowy, możesz puree groszek i wodę bezpośrednio w rondlu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Gołębi
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Wlej ten cienki, kremowo-żółty bulion do mieszaniny dyni i dodaj sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż smaki mieszają, o 5 protokół. Więc serwuj.