Kokosowy groszek gołębi z dynią

Kokosowy groszek gołębi z dynią
Kokosowy duszony groszek gołębi z dynią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól morska, groszek gołębi, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryż z gołębim groszkiem, Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), oraz Kurczak i gołąb groszek patelnia obiad.

Instrukcje

1
Umieścić groszek gołębi w małym rondelku. Napełnij patelnię do połowy wodą i spłucz groszek, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz dodaj 2 szklanki wody i doprowadzić go do wrzenia, odkryte, na średnim ogniu. Odtłuścić i wyrzucić pianę, która tworzy się na powierzchni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż groch będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podczas gotowania grochu gołębia wlać 4 szklanki wody do średniej wielkości rondla. Jeśli używasz kulki tamaryndowca, dodaj ją do wody i pozwól jej zmiękczyć, 15 do 20 minut. Następnie, używając palców, rozłóż go i przekonaj miąższ, aby wypłukać i rozpuścić w wodzie podczas masowania kawałków. Gdy woda będzie lekko czekoladowo-brązowa i smakuje cierpko, przecedzić ją przez sitko o drobnych oczkach, aby oddzielić miąższ i wszelkie włókna; wyrzucić miąższ i włókna. Rezerwować wodę z tamaryndowca. Jeśli używasz pasty tamaryndowej, po prostu włóż ją do wody, aby ją rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
WodaWoda
Groch GołębiGroch Gołębi
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Posyp Sambhar masala i asafetida wodą z tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
TamaryndTamarynd
WodaWoda
5
Dodaj kalafior, dynia, pałeczki, i curry liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
KalafiorKalafior
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
DyniaDynia
6
Podgrzać do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średniego i dusić cienkie Curry bulionowe, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są przetargu widłowego, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Curry W ProszkuCurry W Proszku
7
Gdy groch gołębi będzie delikatny, odstaw rondel na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać orzechy nerkowca, nasiona kolendry, i chiles, i stir-smażyć, aż orzechy i nasiona kolei czerwonawo brązowy i chiles czernienia, 1 do 2 protokół. Zeskrobać zawartość patelni do słoika blendera i dodać szklankę wody i kokosa. Puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, tworząc lekko ziarnistą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
KokosKokos
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
WodaWoda
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj tę pastę do mieszaniny dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
11
Wlej szklankę wody do słoika blendera, przekręć go, aby umyć słoik, i dodaj to do mieszaniny dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj ten przyprawiony olej do mieszanki dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Przełożyć ugotowany groszek gołębi, z wodą do gotowania, do blendera i puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aż będzie gładkie. (Jeśli masz mikser zanurzeniowy, możesz puree groszek i wodę bezpośrednio w rondlu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Wlej ten cienki, kremowo-żółty bulion do mieszaniny dyni i dodaj sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż smaki mieszają, o 5 protokół. Więc serwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
BulionBulion
SólSól
17
artykuł var
18
Typ_27_data = {};
19
artykuł
20
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn