Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym

Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym
Klon-solone piersi indyka z sosem grzybowym Pan może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 52g białka, oraz 12g tłuszczu. Na $5.29 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka brązowego cukru, mąki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona, solona pierś z indyka z sosem Klonowo-Worcestershire i owocami i orzechami Pilaf ryżowy, Pierś z indyka solona z sosem cytrynowo-pietruszkowym, oraz Klon solony Indyk z sosem śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 8 składników w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier i sól. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać indyka do solanki; przykryć i schłodzić 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
3
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Spłukać indyka; osuszyć. Rozluźnij skórę od piersi, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu wcierać pod luźną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Umieścić na patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piecz indyka w temperaturze 400 przez 45 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika; przykryć luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Odstawić na 15 minut.
9
Usunąć skórę i wyrzucić.
10
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
12
Dodać grzyby; smażyć 6 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
13
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
14
Mąkę i 2 łyżki wody połączyć w małej misce; wymieszać trzepaczką. Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę grzybów; gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje, często mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
15
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem, 1 łyżka stołowa na raz. Wymieszać natkę pietruszki i pozostałą 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
16
Podawać sos z pokrojoną pierś z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony IndykPokrojony Indyk
SOSSOS

Składniki

33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła11 funt cukinii,świeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło schłodzonemasło schłodzone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane pieczarki creminidrobno posiekane pieczarki cremini9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki6ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Pakiet sazon z kolendrą i achiotePakiet sazon z kolendrą i achiote596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana szalotkaposiekana szalotka2kilogramypołówki piersi indyka bez kościpołówki piersi indyka bez kości2(zima)mielona gałka muszkatołowa lub świeżo startamielona gałka muszkatołowa lub świeżo starta3Średnia żółta cebula, posiekanamielona gałka muszkatołowa lub świeżo startamielona gałka muszkatołowa lub świeżo starta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn