Klon-pieczony indyk z masłem szałwiowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Klon pieczony indyk z masłem szałwiowym spróbować. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 72g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 12 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Idź do sklepu i odebrać masło, szałwia, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klon-pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i chlebem kukurydzianym Stu, Pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i farszem z chleba kukurydzianego, oraz Pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i farszem z chleba kukurydzianego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i usuń górny stojak piekarnika.
Włożyć masło i szałwię do miski i zacierać widelcem lub łyżką, aż szałwia zostanie dobrze wkomponowana. Doprawić solą i pieprzem.
Dokładnie spłucz ptaka do środka i na zewnątrz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Jamę i skórę obficie posypać solą i pieprzem. Za pomocą palców delikatnie unieś skórę z piersi indyka i wsuń Pozostałe przyprawione masło pod, masując mięso z piersi. Kratownica ptaka poprzez skrzyżowanie nóg nad sobą i Wiązanie kawałkiem sznurka kuchennego. Posmaruj piersi paskami boczku, aby było całkowicie przykryte.
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia, przykryć indyka folią aluminiową i umieścić w piekarniku.
W małej misce wymieszać syrop klonowy z 2 łyżkami gorącej wody do cienkiej. Piecz indyka przez 2 godziny, fastrygując polewą klonową co 30 minut. Kontynuuj gotowanie, aż termometr instant-read włożony do mięsistej części uda zarejestruje 170 stopni F. soki udowe będą czyste po ukłuciu nożem, łącznie około 3 godzin (15 minut na Funt). Około 1/2 godziny przed myślisz, że indyk jest gotowy, usunąć folię tak, że może brązowy. Po zakończeniu wyjmij indyka z piekarnika i umieść patelnię na kuchence.
Przełożyć indyka na tacę do serwowania, aby odpocząć co najmniej 20 minut przed wyrzeźbieniem.