Klon-glazurowany dorsz z Baby Bok Choy

Klon-glazurowany dorsz z Baby Bok Choy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Klon Glazed dorsz z Baby Bok Choy spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.82 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 399 kalorii, 50g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ząbki czosnku, scallion, olej sezamowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Miso glazurowany Czarny dorsz na pieczarkach Baby Bok Choy i Shiitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W szklanym naczyniu do pieczenia, połączyć syrop klonowy, 1 łyżka niskosodowego sosu sojowego, olej sezamowy i pokruszony czerwony pieprz; dodać filety z dorsza i płaszcz w sosie. Przechowywać w lodówce 30 minut do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Filety Z DorszaFilety Z Dorsza
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
2
Przełożyć rybę na wyłożoną folią blachę do pieczenia. Smażyć na 475 aż gotowane przez i lekko rumiane (9-10 minut). W międzyczasie rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu; dodać mielony czosnek i imbir i gotować, mieszając, aż pachnący (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
ImbirImbir
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Dodaj bok choy, mirin, 1 łyżkę sosu sojowego o niskiej zawartości sodu i ocet, i gotuj, mieszając, aż warzywa zwiędną, a łodygi będą delikatne-chrupiące (3-4 minuty). Podziel bok choy i dorsza na 4 talerze; posyp filety posiekaną cebulką i prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sos SojowySos Sojowy
Bok ChoyBok Choy
Zielona CebulaZielona Cebula
OcetOcet
ZieloniZieloni
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
DorszDorsz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn