Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Klon-Cider solony Indyk z sosem Bourbon-Cider spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 642 kalorie. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 145 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka jagód ziela angielskiego, jabłecznika, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 85%. Spróbuj Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą, oraz Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować solankę, połączyć pierwsze 9 składników w dużej garnku na dużym ogniu; gotować 6 minut lub aż sól rozpuszcza się, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Usuń z ognia; dodaj 1 galon zimnej wody. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
3
Aby przygotować indyka, Usuń podroby i szyję z indyka; zarezerwuj szyję. Utnij nadmiar tłuszczu; dodaj indyka do solanki. Przechowywać w lodówce 18 do 24 godzin, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na Imprezy
5
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Osusz indyka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
W małej miseczce wymieszać 3 łyżki masła i kolejne 3 składniki (przez 1/2 łyżeczki pieprzu); masełko wcierać pod rozluźnioną skórę i nad piersiami oraz pałeczkami. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
1/4 Funta Grzybów Morelowych
8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Jabłko i kolejne 5 składników (przez cebulę) umieścić w jamie ciała. Bezpieczne nogi ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
2 łyżki Whisky Sour Mash
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
8
Umieść indyka na stojaku na patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Umieść szyjkę na dnie patelni do pieczenia; umieść stojak z indykiem na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
10
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 15 minut. Indyka obłożyć luźno folią; piec dodatkowo 45 minut lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Na Imprezy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Wyjąć z piekarnika; umieścić indyka na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Na Imprezy
12
Odstawić pod przykryciem na 20 minut; wyrzucić szyję i skórę.
13
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
14
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij jeden dolny róg torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
15
Odcedzić kapiele do małej miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
16
1 łyżkę masła rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
17
Dodaj tymianek i szalotka; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Szklanki Ząbków Czosnku
18
Dodaj 1/2 szklanki cydru i bourbon; gotować 3 minuty lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
1 Duże Zielone Jabłko
19
Połączyć 1/4 szklanki bulionu i mąki, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki, Pozostałe 1 szklanka bulionu, i kapie na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać natkę pietruszki i ocet.