Klasyczne Podwójne Pieczone Kurczaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klasycznych podwójnych pieczonych kurczaków. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.27 za porcję. Jeśli masz cytryny, gałązki rozmarynu, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kokosowe I Kolendrowe Pół Pieczone Kurczaki, Pieczone kurczaki z pistacjową salsą, papryką i kukurydzą, oraz Pieczone kurczaki z czarnym pieprzem - Klonowa glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sól i pieprz. W stosownych przypadkach usunąć szyjki i podroby z kurcząt i zarezerwować do innego użycia. Kury suche.
Posypać 1/2 łyżeczki. mieszanina soli wewnątrz wnęki każdego kurczaka.
Umieść 2 połówki cytryny i 1 gałązkę rozmarynu w zagłębieniu każdego kurczaka. Rub 1 1/2 łyżeczki. oliwa z oliwek w skórę każdego kurczaka.
Posypać pozostałą mieszaniną soli; wcierać w skórę. W razie potrzeby podłożyć skrzydełka kurczaka. Lekko nasmaruj stojak z drutu w 17-x 12-calowej patelni z galaretką w sprayu do gotowania.
Umieścić kurczaki, piersi bokami do góry i skierowane w przeciwnych kierunkach (nawet brązowienie), na stojaku drucianym.
Piec w temperaturze 375 przez 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w udo 18
Przykryć i odstawić na 10 minut przed krojeniem.