Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny

Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny
Klasyczne książki kucharskie: zupa Mulligatawny jest bezglutenowe i bezmleczne zupa. Ten przepis służy 4. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kurkumę, pieprz cayenne, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, Classic Paruppu Rasam-Oryginalna Zupa Mulligatawny, oraz Klasyczne książki kucharskie: ciasteczka czekoladowo-czekoladowe Alexis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Osuszyć kawałki jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2
Rozgrzać olej w garnku 2-3 quart na średnim ogniu, a następnie dodać mięso. Obrócić i smażyć, aż kawałki będą lekko rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok. Wyłącz ogrzewanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Do tego samego garnka dodaj pastę czosnkowo-imbirową, prażony i zmielony mak, kolendrę, kminek i kurkumę. Rozgrzać na średni i smażyć, ciągle mieszając, przez około minutę. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Teraz dodać rumiane mięso i wszelkie soki, które nagromadziły się pod nim, sól, cayenne, i czarny pieprz. Wymieszać i pozostawić na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Połączyć mąkę z ciecierzycy i ¼ szklanki wody w misce, dokładnie mieszając, aż do uzyskania gładkiej pasty. Powoli dodaj rosół z kurczaka, mieszając tak jak to robisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Wlać tę mieszaninę na mięso w garnku. Podgrzać i doprowadzić zupę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Pokrojone W Słoiki PepperonciniPokrojone W Słoiki Pepperoncini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodaj niegotowany ryż, jeśli go używasz. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez pół godziny lub do miękkości mięsa. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Jeśli używasz gotowanego ryżu, dodaj go do zupy 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Pokrojone W Słoiki PepperonciniPokrojone W Słoiki Pepperoncini
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn