Klasyczne Ciasto Czekoladowo-Glazurowane Angel Food
Klasyczny czekoladowo-glazurowany Angel Food Cake to bezmleczne deser. Ten przepis służy 12. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka ekstraktu z wanilii, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Klasyczny Czekoladowy Malt Angel Food Cake, Klasyczny Angel Food Cake, oraz Klasyczny Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę i 3/4 szklanki cukru, mieszając trzepaczką.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubić wanilią, sokiem i ekstraktem z migdałów.
Przesiać 1/4 szklanki mieszanki mąki na mieszaninę białka jaja; złożyć. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną mąki, 1/4 szklanki na raz.
Łyżka ciasto do nieoczyszczonej 10-calowej miski rurki, równomiernie rozprowadzając. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 325 przez 55 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Ubij razem cukier puder, kakao, wodę lub zimną kawę i wanilię.
Mżawka nad schłodzonym ciastem.