Kiszone winogrona z cytrusami i przyprawami
Marynowane winogrona z cytrusami i przyprawami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 20 i kosztuje 25 centów za porcję. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, ocet winny, winogrona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Skórka arbuza marynowana w cytrusach i przyprawach, Winogrona Marynowane, oraz Marynowane Czerwone Winogrona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Winogrona opłukać i odstawić do wyschnięcia.
Połącz ocet winny biały, cukier granulowany, nasiona gorczycy, ziarna pieprzu, nasiona kopru włoskiego, laski cynamonu, skórkę z cytryny i skórkę pomarańczową w średnim rondlu. Doprowadzić na wolnym ogniu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dusić, aż cukier się rozpuści, jeden do dwóch minut.
Wyjąć rondel z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około jednej godziny.
Podzielić winogrona między czyste słoiki kufel.
Dodaj jedną laskę cynamonu, jeden pasek skórki cytrynowej i jeden pasek skórki pomarańczowej z mieszaniny solanki do każdego słoika.
Pozostałą mieszaninę solanki wlać do słoików na winogrona, dzieląc ją równomiernie.
Zamknąć słoiki i przechowywać w lodówce na noc przed podaniem. Marynowane winogrona będą przechowywać w lodówce przez okres do jednego miesiąca.