Ketchup Chutney to przyprawa, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 16G tłuszczu i w sumie 274 kalorii. Za 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. 39 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz pod ręką ocet jabłkowy, czosnek, kurkumę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ketchup Chutney, Ketchup Chutney, oraz saunth chutney lub Sonth chutney / słodki chutney z tamaryndowca.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Trzymaj pokrywkę pod ręką.
4
Dodaj nasiona gorczycy i nasiona kminku; powinny zacząć entuzjastycznie pękać w kontakcie z olejem, więc przykryj garnek, aż rozpryski ustąpią, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Nasiona Kminku
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj cebulę i smaż, aż będzie miękka i zacznie się brązowieć, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodaj czosnek i imbir i smaż, aż czosnek będzie miękki, około 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
7
Dodaj kurkumę, garam masala i paprykę. Mieszaj i gotuj około 30 sekund. Następnie dodaj ocet (stojąc, aby nie wdychać oparów!) i gotuj jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Kurkuma
Papryka
Ocet
8
Dodaj pomidory, melasę, 1/2 łyżeczki soli i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wymieszaj, zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż zgęstnieje. Możesz go zmiksować, jeśli chcesz. Odłóż na bok do ostygnięcia, a następnie słoik. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Melasa
Pomidor
Sól
9
Połącz laski cynamonu, goździki, zielone nasiona kardamonu, czarne nasiona kardamonu, jeśli używasz, w młynku do przypraw lub młynku do kawy i zmiel do drobnego. Przechowuj mieszankę przypraw w hermetycznym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Dip działa naprawdę dobrze z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Nomine Renard Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Nomine Renard Brut
Nuty cytrusowe, biała brzoskwinia i herbatniki maślane, świeże i bogate usta, owocowe i chrupiące z mineralnym wykończeniem.Mieszanka: 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier