Kefir Wodny

Kefir Wodny
Przepis woda Kefir może być wykonane w około 24 godziny i 10 minut. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 374 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś figę, nierafinowany cukier trzcinowy, ziarna kefiru wodnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten napój. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Kefir Wodny, Kefir Wodny (Tibicos), oraz Jak zrobić Kefir Wodny.

Instrukcje

1
Fermentacja Początkowa
2
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia na średnim ogniu, a następnie mieszać z cukrem, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Wlać wodę z cukrem do słoika mason wielkości kwarty, a następnie wlać 3 zimnej wody. Pozostawić wodę z cukrem do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
4
Łyżka ziarna kefiru wody do temperatury pokojowej wody cukrowej. Kropla w fig i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
KefirKefir
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
5
Niech kultura co najmniej 24 godziny i do 72 godzin.
6
Odcedzić kefir przez niereaktywny sitko do dzbanka. Odrzuć zużyte wapno i figę, ale zarezerwuj ziarna kefiru wodnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
KefirKefir
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Zarezerwowane ziarna kefiru przechowuj w wodzie z cukrem w lodówce do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
KefirKefir
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Podawać kefir od razu, lub kontynuować wtórną fermentację poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KefirKefir
9
Fermentacja Wtórna
10
Do wtórnej fermentacji wlej 1 szklankę soku owocowego do kefiru. A następnie wlać aromatyzowany kefir do butelek typu flip-top, wypełniając je w odległości 1/2 cala do 1 cala od otworów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana
KefirKefir
11
Uszczelnij butelki i ustaw je na blacie, aby fermentowały przez kolejne 18 do 24 godzin, pamiętając, że ciepłe temperatury przyspieszą proces fermentacji, podczas gdy chłodne temperatury spowolnią go.
12
Przenieść butelki kefiru wody do lodówki na 3 dni, aby pęcherzyki do Ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KefirKefir
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
13
Otwórz ostrożnie nad zlewem, ponieważ ciecz w butelce jest pod ciśnieniem, a po zwolnieniu butelki uszczelka, kefir wodny może się spienić i spienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KefirKefir
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 10 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn