Keema jagnięca z ziemniakami i groszkiem
Need a danie główne bezglutenowe? Jagnięcina Keema z ziemniakami i groszkiem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Jeśli masz mielony kminek, groszek, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Keema z groszkiem, Jagnięcina Khemma / Kheema Z Groszkiem, Ziemniakami I Marchewką, oraz Grillowana jagnięcina T-bones z Roztrzaskanymi ziemniakami i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 3 protokół.
Dodaj czosnek, chile, 1 łyżeczka. sól i przyprawy; gotować 2 minuty dłużej. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Dodać jagnięcinę i gotować, rozbijając duże kawałki mięsa, aż nie będzie już różowy, o 3 protokół.
Dodać ziemniaki, jogurt i mleko na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, aż mieszanina energicznie się gotuje, przykryj i gotuj 10 minut.
Wymieszać z groszkiem i gotować 5 minut dłużej, aż groszek się ugotuje i mieszanina zgęstnieje.
Podawać na ryżu z kolendry posypane na każdej porcji.
Dodaj więcej soli do smaku, jeśli chcesz.