Kawior Z Grzybów
Kawior z grzybów wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 250 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z prostych przepisów wymaga orzechów pinii, soku z cytryny, soli i pieprzu oraz kilku kresek pieprzu cayenne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Shiitake Grzyb i Kapar "kawior", Chili Lime Texas Caviar (Cowboy Caviar), oraz Kawior Teksański (Cowboy Caviar).
Instrukcje
Sauté grzyby, szalotki, i czosnek: roztopić masło na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać grzyby i szalotki. Dusić przez 5 minut często mieszając.
Posypać lekko solą i pieprzem podczas gotowania.
Gdy grzyby gotują się przez około 5 minut, dodaj czosnek i łyżkę wytrawnego białego wina (jeśli używasz). Gotować przez dodatkową minutę i zdjąć z ognia.
Toast orzeszki piniowe: podczas gotowania grzybów, podgrzać małą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj orzeszki piniowe. Gotować, często mieszając, aż zaczną się trochę tosty. (Patrz na orzechy, mogą się szybko spalić.)
Gdy tylko zaczną grzać, wyjmij patelnię z ognia i włóż orzeszki piniowe do małej miseczki. Odstawić.
grzyby nieco ostygły, wymieszać z orzeszkami piniowymi, sokiem z cytryny, kwaśną śmietaną i pietruszką.
W razie potrzeby dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Posypać pieprzem cayenne, do smaku. Schłodzić przed podaniem.
Łyżkę na duży liść sałaty maślanej i podawać z krakersami. (Użyj krakersy ryżowe dla opcji bezglutenowej.)