Kawa-Brandy Crème Brûlée
Kawa-Brandy Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 4G białka, oraz 33g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz brandy, kryształy kawy rozpuszczalnej, śmietankę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Brandy Crème Brûlée Batony, Kawa Crème Brûlée, oraz Kawa Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż sześć 3/4-cup ramekins lub budyniu kubki w 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia.
Połączyć śmietanę i 1/4 szklanki cukru w dużym rondlu; doprowadzić prawie na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia; dodać kawę i trzepaczkę do rozpuszczenia.
Żółtka ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijaj w ciepłej mieszance śmietany, a następnie brandy i wanilii. Odcedzić budyń do 4-szklanki miarki; wlać do ramekinów, dzieląc równo.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków ramekinów.
Piec krem, aż środek porusza się tylko lekko, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 35 protokół.
Usuń krem z patelni. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny, następnie przykryć i przechowywać schłodzone przez noc.
Podgrzej brojlery. Ułóż kremy na blasze do pieczenia. Naciśnij 1/2 łyżki brązowego cukru przez sitko na każdym kremie, tworząc równą warstwę. Broil 6 cali od źródła ciepła, aż cukier topi się, pęcherzyki i karmelizuje, uważnie obserwując i obracając arkusz nawet brązowieje, o 4 protokół. Przechowywać w lodówce budyń aż cukier topping twardnieje, co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin przed podaniem.