Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami

Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami
Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, buraki, łodygi selera i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to ŚWIEŻY CHRZAN Z BURAKAMI, Chrzan z buraków-świeży--, oraz Prosta Sieja z cytryną i ziołami.

Instrukcje

1
Przygotować buraki: Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W średniej misce wrzucić buraki z olejem i 3/4 łyżeczki soli. Ułóż buraki na obramowanej blasze do pieczenia; przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Piec, aż buraki będą bardzo miękkie po przekłuciu końcówką noża, 45 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Ostudzić 10 minut; skórka.
5
Pokroić w 1/4-calową kostkę i przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać ocet i wrzucić; doprawić solą. Przykryć i przechowywać w lodówce do momentu użycia (do 2 dni).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
(duża Tuba)(duża Tuba)

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)227Orzechy dowolne (posiekane)filety z karpia oskórowane, pokrojone na 3-calowe kawałkifilety z karpia oskórowane, pokrojone na 3-calowe kawałki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałkimarchew, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki2łodygi selera naciowego, pokrojone na 1-calowe kawałkiłodygi selera naciowego, pokrojone na 1-calowe kawałki1szczyptaSzczypta grubej soliSzczypta grubej soli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gruba sól, plus 3/4 łyżeczkigruba sól, plus 3/4 łyżeczki36Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól gruboziarnistaSól gruboziarnista750mLsbutelka wytrawnego białego winabutelka wytrawnego białego wina2largesjajka, plus 2 duże białkajajka, plus 2 duże białka2kilogramykości ryb (z siei, szczupaka lub karpia, lub kombinacji), dobrze wypłukanekości ryb (z siei, szczupaka lub karpia, lub kombinacji), dobrze wypłukane1bunchświeży szczypiorek (ok. 12), pokrojony na 1-calowe kawałkiświeży szczypiorek (ok. 12), pokrojony na 1-calowe kawałki2pęczkiświeży koperek, podzielony na małe gałązkiświeży koperek, podzielony na małe gałązki2pęczkiświeża pietruszka z płaskim liściem, rozdzielona na małe gałązkiświeża pietruszka z płaskim liściem, rozdzielona na małe gałązki6gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno starty obrany świeży chrzandrobno starty obrany świeży chrzan8gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda lodowawoda lodowa1(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny3(zima)1 łyżka octu sherry lub soku z cytryny1 łyżka octu sherry lub soku z cytryny0(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia567Orzechy dowolne (posiekane)filety ze szczupaka ze skórki, pokrojone na 3-calowe kawałkifilety ze szczupaka ze skórki, pokrojone na 3-calowe kawałki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwone buraki, łodygi i zielenie usunięteczerwone buraki, łodygi i zielenie usunięte1(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1(może być lub przeglądać)świeżo zmielony biały pieprzświeżo zmielony biały pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały2(zima)ocet winny białyocet winny biały567Orzechy dowolne (posiekane)filety z białej skóry, pokrojone na 3-calowe kawałkifilety z białej skóry, pokrojone na 3-calowe kawałki1( bakłażany)cebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, obrana i poćwiartowanacebula żółta, obrana i poćwiartowana

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia31
Magazyn