Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 13,09 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 395g tłuszczu, oraz w sumie 7547 kalorii. Ten przepis służy 1. Jeśli masz pod ręką sól, masło, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 54 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Spróbuj Budyń Chlebowy Bananowy Karmelowy, Budyń bananowy z sosem karmelowym, oraz Banan Rum Karmel Crunch Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. Lekko masło pan lub ramekins.Karmelowy SOS rumowy (uzupełnić na dwa tygodnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Umieścić cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wszelkie kryształy tworzące się z boku rozpuścić za pomocą mokrej szczotki do ciast.Po rozpuszczeniu cukru zwiększyć ciepło do wysokiej. Nie mieszać mieszaniny bezpośrednio. Od czasu do czasu, za pomocą uchwytu, daj garnek zawirować, aby utrzymać mieszankę w ruchu. Mieszanina zacznie bąbelkować po około minucie.Po 3-4 minutach mieszanina zmieni się z jasnego bursztynu na średni bursztyn, a następnie na ciemny czerwonawo-brązowy kolor. Gdy mieszanina zacznie dymić, dodaj masło i śmietanę. Mieszanka będzie dziko bąbelkowa. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez dziesięć minut przed dodaniem ciemnego rumu.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól umieścić w misce i ubijać do połączenia; zestaw side.In oddzielna miska połączyć jajka i cukier, a następnie ubijać, aż dobrze połączone i mieszanina staje się gruba i jasna w Kolorze, o 1 minutę.
Piec w temperaturze 350 stopni F lub aż wstawione pick zębów od środka bochenka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.Pokroić w kostkę schłodzony chleb bananowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Rozłóż kostki chleba bananowego na blasze i tosty, aż kostki chleba poczują się suche, ale nie twarde. Schłodzić całkowicie na blasze do pieczenia. (Jeśli do przodu przechowywać kostki chleba bananowego w plastikowej torbie). aby budyń
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
Dynie Do Ciasta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Dodać cukier, jajka i sól do miski i ubijać do połączenia; odstawić.
Dodać śmietanę i pełne mleko do małej patelni sosu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Powoli dodawać mieszankę jajeczną do mieszanki śmietany jedną ręką, ciągle ubijając połączoną mieszankę drugą.
Ułożyć na jednej warstwie kostek chleba bananowego na patelni lub ramekinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Ułożyć pokrojone banany na wierzchu, a następnie przykryć plastry bananów połową sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawiną
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Miód Cytrusowy
16
Drugą warstwę kostki chleba ułożyć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do Ciasta
17
Krem wlać na całą zmontowaną patelnię lub wlać równomiernie pomiędzy ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Odstawić na 15 minut, od czasu do czasu naciskając chleb wchłonąć budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
19
Umieść patelnię lub ramekiny w większej patelni z wodą wypełnioną w połowie wysokości. Przykryć wypełnioną wodą patelnię folią i piec w temperaturze 350 stopni przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
20
Wyjąć folię i piec przez kolejne 3o minut na ramekiny i kolejne 4o minut na patelnię 9x9.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
21
Podawać na gorąco z lekkim odpyleniem cukru cukierniczego i skropić pozostałą połowę karmelowego sosu rumowego.