Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy

Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy
Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 13,09 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 395g tłuszczu, oraz w sumie 7547 kalorii. Ten przepis służy 1. Jeśli masz pod ręką sól, masło, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 54 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Spróbuj Budyń Chlebowy Bananowy Karmelowy, Budyń bananowy z sosem karmelowym, oraz Banan Rum Karmel Crunch Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. Lekko masło pan lub ramekins.Karmelowy SOS rumowy (uzupełnić na dwa tygodnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Umieścić cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wszelkie kryształy tworzące się z boku rozpuścić za pomocą mokrej szczotki do ciast.Po rozpuszczeniu cukru zwiększyć ciepło do wysokiej. Nie mieszać mieszaniny bezpośrednio. Od czasu do czasu, za pomocą uchwytu, daj garnek zawirować, aby utrzymać mieszankę w ruchu. Mieszanina zacznie bąbelkować po około minucie.Po 3-4 minutach mieszanina zmieni się z jasnego bursztynu na średni bursztyn, a następnie na ciemny czerwonawo-brązowy kolor. Gdy mieszanina zacznie dymić, dodaj masło i śmietanę. Mieszanka będzie dziko bąbelkowa. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez dziesięć minut przed dodaniem ciemnego rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Ciemny RumCiemny Rum
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać ciemny rum i ubić do połączenia. Odstawić do ostygnięcia completely.To zrobić chleb bananowy (uzupełnić do trzech dni wcześniej)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
Ciemny RumCiemny Rum
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól umieścić w misce i ubijać do połączenia; zestaw side.In oddzielna miska połączyć jajka i cukier, a następnie ubijać, aż dobrze połączone i mieszanina staje się gruba i jasna w Kolorze, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Skropić schłodzone masło do mieszaniny i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodać olej i maślankę do mieszanki, a następnie ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Dodać ekstrakt z wanilii i puree bananowe i ubić do połączenia.Masło dno patelni Bochenek 9x5 i wlać do niej ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Dodatki: Posiekane Orzechy Włoskie I Polewa Z Gorących Lodów CzekoladowychDodatki: Posiekane Orzechy Włoskie I Polewa Z Gorących Lodów Czekoladowych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Piec w temperaturze 350 stopni F lub aż wstawione pick zębów od środka bochenka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.Pokroić w kostkę schłodzony chleb bananowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Rozłóż kostki chleba bananowego na blasze i tosty, aż kostki chleba poczują się suche, ale nie twarde. Schłodzić całkowicie na blasze do pieczenia. (Jeśli do przodu przechowywać kostki chleba bananowego w plastikowej torbie). aby budyń
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Dodać cukier, jajka i sól do miski i ubijać do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać śmietanę i pełne mleko do małej patelni sosu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Powoli dodawać mieszankę jajeczną do mieszanki śmietany jedną ręką, ciągle ubijając połączoną mieszankę drugą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Dodaj waniliową pastę z fasoli i rumu i ubijaj, aby połączyć. Mieszanka szczepu.Montaż
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WaniliowaPasta Waniliowa
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Ułożyć na jednej warstwie kostek chleba bananowego na patelni lub ramekinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Ułożyć pokrojone banany na wierzchu, a następnie przykryć plastry bananów połową sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
16
Drugą warstwę kostki chleba ułożyć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
17
Krem wlać na całą zmontowaną patelnię lub wlać równomiernie pomiędzy ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Odstawić na 15 minut, od czasu do czasu naciskając chleb wchłonąć budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
19
Umieść patelnię lub ramekiny w większej patelni z wodą wypełnioną w połowie wysokości. Przykryć wypełnioną wodą patelnię folią i piec w temperaturze 350 stopni przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
20
Wyjąć folię i piec przez kolejne 3o minut na ramekiny i kolejne 4o minut na patelnię 9x9.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Podawać na gorąco z lekkim odpyleniem cukru cukierniczego i skropić pozostałą połowę karmelowego sosu rumowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy

Składniki

1Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1dla każdego.Chleb bananowyChleb bananowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany, tłuczone z grudkami grochu wielkości (około 3-4 średnich bananów)banany, tłuczone z grudkami grochu wielkości (około 3-4 średnich bananów)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło, stopione i schłodzonemasło, stopione i schłodzone43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)0po 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1dla każdego.Karmelowy SOS RumowyKarmelowy SOS Rumowy1Batoniki toffi Heathsodasoda33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaciemny rumciemny rum33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaciemny rumciemny rum3Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1szczyptaszczypta soliszczypta soli1dla każdego.PuddingPudding791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna2Batoniki toffi Heathpasta z fasoli waniliowej (lub ekstrakt z wanilii)pasta z fasoli waniliowej (lub ekstrakt z wanilii)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejbanany krojonebanany krojone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia59
Magazyn