Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy

Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy
Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 13,09 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 395g tłuszczu, oraz w sumie 7547 kalorii. Ten przepis służy 1. Jeśli masz pod ręką sól, masło, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 54 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Spróbuj Budyń Chlebowy Bananowy Karmelowy, Budyń bananowy z sosem karmelowym, oraz Banan Rum Karmel Crunch Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. Lekko masło pan lub ramekins.Karmelowy SOS rumowy (uzupełnić na dwa tygodnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Umieścić cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wszelkie kryształy tworzące się z boku rozpuścić za pomocą mokrej szczotki do ciast.Po rozpuszczeniu cukru zwiększyć ciepło do wysokiej. Nie mieszać mieszaniny bezpośrednio. Od czasu do czasu, za pomocą uchwytu, daj garnek zawirować, aby utrzymać mieszankę w ruchu. Mieszanina zacznie bąbelkować po około minucie.Po 3-4 minutach mieszanina zmieni się z jasnego bursztynu na średni bursztyn, a następnie na ciemny czerwonawo-brązowy kolor. Gdy mieszanina zacznie dymić, dodaj masło i śmietanę. Mieszanka będzie dziko bąbelkowa. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez dziesięć minut przed dodaniem ciemnego rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Ciemny RumCiemny Rum
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać ciemny rum i ubić do połączenia. Odstawić do ostygnięcia completely.To zrobić chleb bananowy (uzupełnić do trzech dni wcześniej)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
Ciemny RumCiemny Rum
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól umieścić w misce i ubijać do połączenia; zestaw side.In oddzielna miska połączyć jajka i cukier, a następnie ubijać, aż dobrze połączone i mieszanina staje się gruba i jasna w Kolorze, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Skropić schłodzone masło do mieszaniny i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Dodać olej i maślankę do mieszanki, a następnie ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
7
Dodać ekstrakt z wanilii i puree bananowe i ubić do połączenia.Masło dno patelni Bochenek 9x5 i wlać do niej ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Dodatki: Posiekane Orzechy Włoskie I Polewa Z Gorących Lodów CzekoladowychDodatki: Posiekane Orzechy Włoskie I Polewa Z Gorących Lodów Czekoladowych
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
8
Piec w temperaturze 350 stopni F lub aż wstawione pick zębów od środka bochenka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.Pokroić w kostkę schłodzony chleb bananowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Rozłóż kostki chleba bananowego na blasze i tosty, aż kostki chleba poczują się suche, ale nie twarde. Schłodzić całkowicie na blasze do pieczenia. (Jeśli do przodu przechowywać kostki chleba bananowego w plastikowej torbie). aby budyń
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Dodać cukier, jajka i sól do miski i ubijać do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodać śmietanę i pełne mleko do małej patelni sosu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Powoli dodawać mieszankę jajeczną do mieszanki śmietany jedną ręką, ciągle ubijając połączoną mieszankę drugą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
13
Dodaj waniliową pastę z fasoli i rumu i ubijaj, aby połączyć. Mieszanka szczepu.Montaż
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WaniliowaPasta Waniliowa
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
14
Ułożyć na jednej warstwie kostek chleba bananowego na patelni lub ramekinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb BananowyChleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Ułożyć pokrojone banany na wierzchu, a następnie przykryć plastry bananów połową sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
16
Drugą warstwę kostki chleba ułożyć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
17
Krem wlać na całą zmontowaną patelnię lub wlać równomiernie pomiędzy ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Odstawić na 15 minut, od czasu do czasu naciskając chleb wchłonąć budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
19
Umieść patelnię lub ramekiny w większej patelni z wodą wypełnioną w połowie wysokości. Przykryć wypełnioną wodą patelnię folią i piec w temperaturze 350 stopni przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
20
Wyjąć folię i piec przez kolejne 3o minut na ramekiny i kolejne 4o minut na patelnię 9x9.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Podawać na gorąco z lekkim odpyleniem cukru cukierniczego i skropić pozostałą połowę karmelowego sosu rumowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy

Składniki

1warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1dla każdego.Chleb bananowyChleb bananowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany, tłuczone z grudkami grochu wielkości (około 3-4 średnich bananów)banany, tłuczone z grudkami grochu wielkości (około 3-4 średnich bananów)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło, stopione i schłodzonemasło, stopione i schłodzone4Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)0po 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1dla każdego.Karmelowy SOS RumowyKarmelowy SOS Rumowy1warzywo (np. szpinak)sodasoda3Spód: okruszki z herbatników grahamciemny rumciemny rum3Spód: okruszki z herbatników grahamciemny rumciemny rum3(częściowo & )(częściowo & )4larges(częściowo & )(częściowo & )591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1szczyptaszczypta soliszczypta soli1dla każdego.PuddingPudding791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna2warzywo (np. szpinak)pasta z fasoli waniliowej (lub ekstrakt z wanilii)pasta z fasoli waniliowej (lub ekstrakt z wanilii)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw4Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejbanany krojonebanany krojone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia59
Magazyn