Karmelki Ze Słodkich Ziemniaków Przyprawione

Karmelki Ze Słodkich Ziemniaków Przyprawione
Przyprawione karmelki ze słodkich ziemniaków to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 36 porcjami. Ta przystawka ma 113 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Oh My Veggies ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Karmelki Ze Słodkich Ziemniaków Przyprawione, Karmelki Przyprawione, oraz Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. ułóż dno i boki naczynia do pieczenia 8 x 8 cali papierem do pieczenia. (Jeśli wyciąć szczelinę w każdym rogu papieru, podszewka boki jest łatwe - na wizualną demonstrację, sprawdź podszewka patelnie z pergaminem na dobre życie zjada.) Lekko posmarować papier masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść słodkie ziemniaki na małej blasze wyłożonej folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Piec do miękkości, około 35-45 minut (w zależności od wielkości i kształtu ziemniaka). Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Gdy ziemniak ostygnie, usuń skórę i pokrój na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
5
Dodać kawałki ziemniaków do robota kuchennego; proces aż gładkie i nie kawałki pozostają. Zmierz 2/3 szklanki puree; jeśli jest jeszcze jakiś puree, zachowaj go na coś innego lub zjedz teraz. Pyszne!
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Przełożyć puree do małego rondla. Wymieszaj cynamon, imbir i ziele angielskie, aż dobrze się połączą. Wymieszać z grubą śmietaną i podgrzać na pożywce, nadal mieszając. Doprowadzić na wolnym ogniu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
W ciężkim rondlu 4-ćwiartkowym wymieszaj drewnianą łyżką cukier, syrop kukurydziany, syrop klonowy i wodę i zagotuj na średnim ogniu. Użyj żaroodpornej szczotki do ciast zanurzonej w ciepłej wodzie, aby szczotkować kryształy cukru od strony rondla. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, umieść termometr cukierkowy w mieszance cukru i kontynuuj gotowanie, aż temperatura osiągnie 118° (nie mieszaj!).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Zdjąć z ognia.
9
Stopniowo (i ostrożnie!) dodać mieszaninę śmietany do mieszaniny cukru, mieszając jako wlać. W tym momencie mieszanka będzie się bąbelkować, więc należy zachować ostrożność i powoli wlewać śmietanę. Powrót do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina osiągnie 240 ° F(może to potrwać do 30 minut). W miarę wzrostu temperatury, zacząć mieszać częściej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
10
Gdy mieszanina karmelu osiągnie 116°, wyjąć rondel z ognia. Wymieszać z masłem i sokiem z cytryny, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Wlać do wyłożonego naczynia do pieczenia. (Jeśli polewasz karmelki orzechami, solą lub pepitami, wciśnij je do górnej części karmelu po ostygnięciu przez około 15 minut.) Schłodzić do temperatury pokojowej przed cięciem na poszczególne kawałki. (Kroję je na 36, ale zrób je tak duże lub tak małe, jak chcesz!) Owinąć w papier woskowany i przechowywać w szczelnym pojemniku lub w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn